Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Εισαγγελέας "Χρυσής Αυγής": "Παραμένω στην απαλλαγή, για εγκληματική οργάνωση"!

 


Μάχη, για τα ελαφρυντικά συνεχίζουν, να δίνουν και σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης της “Χρυσής Αυγής”, ενώ η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου, απαντώντας στις επικρίσεις, τις οποίες δέχτηκε, λόγω της πρότασής της για απόρριψη ελαφρυντικών σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για  διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξεκαθάρισε ότι, παραμένει υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν μπορεί να μην σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου, που τους έκρινε ενόχους.

Είπε η κ. Οικονόμου:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρότασή μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο».