Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ξανά φυλακή "βλέπουν" Μιχαλολιάκος και άλλοι έξι, που κρίθηκαν ένοχοι ως ηγετικά στελέχη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!

Το ενδεχόμενο, να οδηγηθούν ξανά στη φυλακή αντιμετωπίζουν ο αρχηγός της "Χρυσής Αυγής" Νίκος Μιχαλολιάκος και έξι ακόμη πρώην βουλευτές της, που αποτελούσαν το σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτοί είναι οι:  Ηλίας Κασιδιάρης, Γιαννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αυτοί καθοδηγούσαν τη δράση της Χρυσής Αυγής και έδιναν εντολές, για όλες τις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντ.  Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κων. Μπαρμαρούσης, Ευστ. Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχ. Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν 19 ακόμη στελέχη της ΧΑ, μεταξύ των οποίων και ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ενοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι: Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιοπουλος, Στράτος,  Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδακης και Χρυσαφίτης.