Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΟΥΓΙΑΣ: Απάντηση γιά 5 ευρώ

 


Και νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, γιά να απαντήσει, στην απάντηση της Ενωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, γιά τη δήλωση του περί αποστασιοποίησης του.

Πεδίο δημόσιας αντιπαράθεσης, γιά τον κ. Κούγια τα... 5 ευρώ, γιά τη μηνιαία συνδρομή στην Ενωση, που ποτέ δεν πλήρωσε.

Αναφέρει μεταξύ άλλων o Aλέξης Κούγιας:

"Αλίμονο αν αποκτά τον τίτλο του ποινικολόγου αυτός, που

πληρώνει συνδρομή των 5€ το μήνα, συμμετέχοντας σε μια

αυτοαποκαλούμενη Ένωση Ποινικολόγων".

Διαβάστε τη δήλωση του:


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ

ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ




ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Το χαμηλό επίπεδο της απαντήσεώς σας ίσως θα έπρεπε να είναι η
μοναδική μου απάντηση. Όμως επειδή δεν μου αρέσει ποτέ να αφήνv κάτι αναπάντητο, για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, θέλω να σας δηλώσω τα εξής:

Για το ποιος ήταν ο εμπνευστής και ουσιαστικά ο συνιδρυτής
αυτής της Ενώσεως, σας παραπέμπω στην καταγεγραμμένη στα πρακτικά τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Ενώσεως και Επιτίμου Προέδρου αυτής Βασιλείου Ταουξή στο συνέδριο της Καλαμάτας, στο οποίο προήδρευσα. 

Εκεί, όπως θυμάστε, ο Βασίλης Ταουξής, συγκινημένος,
αναφέρθηκε σε μένα και στον αείμνηστο Νίκο Μαυρομάτη ως
εμπνευστές και συνιδρυτές αυτής της Ενώσεως.

Όσο για το μέρος της ανακοίνωσης – απαντήσεώς σας ότι ποτέ δεν
ήμουν μέλος και ότι ποτέ δεν πλήρωσα το τέλος εγγραφής των 2€ και τη συνδρομή των 5€, μόνο και μόνο αυτή η απάντησή σας αποδεικνύει το χαμηλό επίπεδο, στο οποίο έχετε οδηγήσει την Ένωση.

Αλίμονο αν αποκτά τον τίτλο του ποινικολόγου αυτός που
πληρώνει συνδρομή των 5€ το μήνα, συμμετέχοντας σε μια
αυτοαποκαλούμενη Ένωση Ποινικολόγων.

Ο τίτλος του ποινικολόγου δεν εξαρτάται ούτε από συνδρομές,
ούτε από συμμετοχή σε Ενώσεις. Είναι τίτλος που κατακτάται με τη
βαθιά γνώση του Ποινικού Δικαίου και τη μεταφορά αυτής της γνώσεως στα ποινικά Δικαστήρια όλης της χώρας, όπου σε συνεργασία με τους ποινικούς Δικαστές και τους Εισαγγελείς απονέμεται ποινική Δικαιοσύνη και εξασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη.

Ο λόγος, για τον οποίο έκανα τη δήλωση αποστασιοποιήσεώς μου,
είναι ένας και μοναδικός. Ενώ ο σκοπός της δημιουργίας της Ενώσεως ήταν η συμμετοχή σε αυτή των πραγματικών μαχομένων ποινικολόγων, εσείς την καταντήσατε λαϊκό πανηγύρι, όπου χωρίς καμία σχεδόν παρουσία σε ποινικά Δικαστήρια γίνεται μέλος ο οποιοσδήποτε δηλώνει ποινικολόγος, και το μόνο, το οποίο με επιτυχία μεθοδεύετε, είναι να παραπλανώνται και να συμμετέχουν επίλεκτοι Εισαγγελείς, όπως ο κ. Πλειώτας και ο κορυφαίος των κορυφαίων κ. Κατσιρώδης, επίλεκτοι

Δικαστές, όπως η τέως Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και
Εισαγγελέων κα Στενιώτη και ο Αρεοπαγίτης κ. Τράγκας, και κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και πραγματικοί ποινικολόγοι, όπως είμαι εγώ, που δεν κατέκτησα αυτό τον τίτλο μέσα από τη συμμετοχή μου σε ενώσεις, γι’ αυτό άλλωστε με παρακαλέσατε να προεδρεύσω σε δύο συνέδρια, αλλά δυστυχώς όλους εμάς μας χρησιμοποιείτε για ταπεινούς ιδιοτελείς συνδικαλιστικούς σκοπούς, φτάνοντας στο κατάντημα για την καρέκλα του συμβούλου να διασύρεστε ενώπιον Δικαστών για διορισμούς προσωρινών διοικήσεων και με απώτερο παρόντα στόχο μόνο τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την έκβαση των οποίων θέλετε να επηρεάσετε.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Μέλη του ΔΣ, ο ποινικολόγος είναι
εξαιρετική περίπτωση του δικηγορικού λειτουργήματος και αλίμονο αν αυτό τον τίτλο τον αποκτούν τόσο εύκολα ακόμη και νεαρότατοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ΔΣ, χωρίς καμία σχεδόν παρουσία στα ποινικά Δικαστήρια, εκτοξεύοντας τον αριθμό των ποινικολόγων στους 3.000, όπως υπερηφανεύεστε.

Τέλος για την αναφορά στην απάντησή σας ότι κανείς δεν μου
ζήτησε ποτέ να γίνω πρόεδρος της Ενώσεώς σας, θα σας παρακαλούσα να ρωτήσετε το νυν πρόεδρο της Ενώσεως, για το πόσες φορές ενώπιον πόσων πραγματικών ποινικολόγων μού ζήτησε παραμονές των εκλογών  της Ενώσεως να τεθώ επικεφαλής της κινήσεως, η οποία τελικά κέρδισε αυτές τις εκλογές, και να σας ενημερώσει για το πόσες φορές αρνήθηκα και με ποια επιχειρηματολογία.

Θέλω να σας παρακαλέσω να παύσετε να υποβαθμίζετε καθημερινά την έννοια και το ρόλο του πραγματικού ποινικολόγου, τον οποίο εγώ υπηρετώ ανελλιπώς στα Δικαστήρια όλης της χώρας
καθημερινά, σχεδόν 50 χρόνια.