Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αρωμα... Μίκη και στο ποδόσφαιρο

 


Λάτρης του ποδοσφαίρου ο Μίκης Θεοδωράκης!
Το αποδεικνύει και η φωτο, με βετεράνους άσσους της μπάλας.
Από αριστερά: Καραγκούνης, Νικολαϊδης, Μάλλιαρης, ο Μίκης, Δέλλας, Φύσσας, Κατσουράνης και ο δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος).


Ο Νικος Μάλλιαρης, 
Πρωην Γ.Γ του Πανελληνιου Συνδεσμου Αμοιβομενων Ποδοσφαιριστων και Μελος του F.C. BARCELONA, 
από το προσωπικό αρχείο του οποίου είναι και η φωτο, γράφει:


Ο Μίκης με τον λόγο και το τραγούδι του χαμήλωσε μεγαλόπρεπα για να εξυψώσει το ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας τη θετική πλευρά του στο πρόσωπο των ποδοσφαιριστών, αποκαλώντας τους «μύθους» των παιδικών του χρόνων και «λαϊκά» είδωλά του.
Ο Μίκης χωρίς ελιτισμούς αποκαλύπτεται στους «ομολόγους» του καλλιτέχνες των γηπέδων, με την αγάπη και τον σεβασμό του γι’ αυτούς. Αναγνωρίζει την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά τους και καλεί την πολιτεία να τους σεβαστεί και η ίδια, αναθέτοντάς τους ρόλους για την πρόοδο και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.
Με την πληθωρικότητα και τη μεγαλοσύνη του αποκάλυψε στη συνάντηση με τους βετεράνους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον Δεκέμβριο του 2003, με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 τον Ιανουάριο του 2012 και σε άλλες συναντήσεις - συζητήσεις του με επιφανείς διεθνείς ποδοσφαιριστές, την αστείρευτη αγάπη του και τον θαυμασμό του για τους ίδιους και το ποδόσφαιρο.