Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πέρασε το βέτο της Ρουμάνας εισαγγελέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Δεν έγιναν δεκτοί, τελικά, στο Ελληνικό τμήμα της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, οι δύο Εισαγγελείς Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και Αμαλία Μπακαλώνη, οι οποίοι είχαν επιλεγεί ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους τους, για να στελεχώσουν το νεοσύστατη υπηρεσία.


Το βέτο, που άσκησε στην εκλογή τους τρισίμισι μήνες πριν η Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέτσι, πήρε σάρκα και οστά, επιβεβαιώνοντας φήμες, που έκαναν λόγο γιά προσπάθεια επηρεασμού της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, προκειμένου να μην γίνουν δεκτοί οι δύο ανώτεροι εισαγγελείς, ώστε να αντικατασταθούν από άλλους ομοιόβαθμους τους εισαγγελείς.

Δικαστικές πηγές, κάνουν λόγο γιά νομικά αστήρικτη αιτιολογία,  που ανοίγει το δρόμο, για την προσφυγή των δύο εισαγγελέων στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη σειρά εκλογής των εισαγγελέων από το ΑΔΣ, γιά τη στελέχωση της νεοσύστατης Ευρωπαικής Εισαγγελίας, τις θέσεις των δύο "κομμένων", αναμένεται να καταλάβουν οι εισαγγελείς εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα και Ευγενία Κυβέλου.

Ο εισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ξεχώρισε ιδιαίτερα, με τη γενναία στάση, που έχει κρατήσει σε πολλές υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκε.

Πρόσφατα, επέστρεψε στον ανακριτή Πειραιά Γιάννη Πετρόπουλο τη δικογραφία, γιά την παράλληλη έρευνα του πλοίου Noor One, που την είχε στείλει στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας εφετών κ. Τσορμπατζόγλου, από τα μέσα Ιουνίου, είχε ζητήσει από τον ανακριτή Διαφθοράς κ. Πετρόπουλο, να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή ποδοσφαιρικού και οικονομικού μεγαλοπαράγοντα της χώρας στην υπόθεση.

Ο ανακριτής Διαφθοράς εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εισαγγελέα Εφετών και επέμεινε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η οποία έχει χρεωθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, γιά την επιλύσει.

Οι "Δικογραφίες" παρουσιάζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έγγραφο με την απόφαση της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, που απέρριψε τους δύο εισαγγελείς Τσορμπατζόγλου - Μπακαλώνη, με την αιτιολογία ότι, δεν έπεισαν στην προφορική τους συνέντευξη, πως έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, γιά να ανταποκριθούν στο ρόλο τους!