Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Δυό όψεις έχει η ζωή...

Γράφει ο καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ



Λοιπόν, ξέρετε γιατί το νόμισμα έχει αξία; Διότι έχει δύο όψεις και όλοι, μα όλοι τις γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την ίδια αξία απ’ όπου και αν κοιτούν.

Επικράτησε, άμεσα αναγνωρίσιμο ισότιμα, αλλά κρύβει και άλλες ιδιότητες μέσω εννοιών, που όμως δεν καταλαβαίνουν όλοι και το αποτέλεσμα μετράει στις ανισότητες, ανάλογα.

Σήμερα, το να είσαι αμόρφωτος είναι άδικο εκτός αν υπάρχουν προδιαγραφές πλουτισμού, σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. 

Άλλως, φταίει το χαμηλό IQ, κάτω του ορίου και φυσικά αν υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία. Εδώ έχουμε την ευθύνη του κράτους που μπαίνει με το δεξί (είδα το έθιμο τι κάνει;).

Η Γη έχει δύο πόλους Βόρειο και Νότιο και η κοινωνία δύο κατηγορίες ανθρώπων ως προς το οικονομικό status, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ και ΦΤΩΧΟΥΣ. 

Οι πολιτικές, που ακολούθησαν τα κράτη οδήγησαν στην διαμόρφωση κοινωνικής δομής με κριτήρια οικονομικά, οπότε σταδιακά και με εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. 

Όλοι προσπαθούν να ενταχθούν εκεί που επικρατεί ο υλισμός (τρόπος ζωής ελκυστικός) με έκπτωση αξιών.

Η κατάσταση συμπληρώνεται με ανορθόδοξες και κολάσιμες μεθόδους στήριξης, σε μεγάλο ποσοστό με την διάβρωση της κοινωνίας από πολιτικές, που εφαρμόσθηκαν με νομοθετήματα που δημιούργησαν νέα τάξη πραγμάτων. 

Η δημιουργία φτωχών πληθυσμών μεγάλη παγίδα με απρόβλεπτη εξέλιξη, ενώ η παγκοσμιοποίηση, στόχος κάποτε, εγκλώβισε όλα τα κράτη σε υπαρξιακό προβληματισμό.

Διαμορφώθηκε σκηνικό, που κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν κεκτημένα και ανεύρεσης τρόπων θωράκισής των, ενώ οι άλλοι αποδύονται σε αγώνα χωρίς αύριο και με μόνη ελπίδα την ΛΟΓΙΚΗ, όση έχει απομείνει. 

Πλήρης αποδιοργάνωση, με βαθιές ρίζες, ο κορμός διαχωρίσθηκε με την κορυφή στην ίδια συλλογιστική.

Απέμειναν τα κλαδιά που νομίζουν ότι θα επιβάλλουν την άποψή τους ντε και καλά, αμφισβητώντας όλα αυτά που εμποδίστηκαν να διεκδικήσουν. 

Χωρίς παιδεία η κοινωνία δεν έχει βηματισμό για τίποτα, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΠΙΣΕ. ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ; 

Διαβάστε ΙΣΤΟΡΙΑ! Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

Μερικές φορές η ζωή διαμορφώνεται ελκυστικά, δυναμική με εκφράσεις συνδυασμού ανωτερότητας και γνησιότητας αισθημάτων, που εξυφαίνονται με συνομωσία στην τελευταία πτήση, από την καθημερινότητα προς την δικαίωση της αιωνιότητας. 

Το όποιο μυαλό μου, έχει κολλήσει και με ανάμικτα συναισθήματα νοιώθω με κάθε κύτταρό μου την υπέρτατη δοκιμασία που βιώνεις στωικά, ηρωικά και φιλοσοφημένα. 

Το τελευταίο διάστημα η συχνή επικοινωνία που είχαμε, ολοκλήρωσε μια φιλία ζωής με νοήματα και αξίες να κάνουν την διαφορά. Η εξέλιξη στερεί την συνειδητοποιημένη συνέχιση της συνύπαρξης, ίσως γιατί δεν υπάρχει λόγος να νοιώσει άσχημα αυτός που φεύγει, αλλά κι ο ανήμπορος να εκφρασθεί αληθινός συνοδοιπόρος ζωής με νόημα. Αφήνει την διαμόρφωση των συνθηκών στην φύση που δρα φιλοσοφημένα. 

Υπήρξες παράδειγμα προς μίμηση και σε πολλούς. Ειδικά για εμένα αντιπροσωπεύεις ανθό που άνθισε στην Άνθεια. Τα λέμε.

Το κείμενο του Πάνου Σταματόπουλου δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα Newsbeast.gr