Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Η μπέσα του Ηγέτη, έγινε... μπα - μπέσα!


Γράφει ο καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος

 Χαρακτηριστικά ενός Ηγέτη

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, οι άνθρωποι, που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο κρατώντας τις τύχες των λαών στα χέρια τους, για το εγγύς αλλά και για το απώτερο μέλλον, οφείλουν να λειτουργούν με τις καλύτερες προδιαγραφές, αν έχουν βέβαια τις αντίστοιχες ικανότητες. Είναι θέμα κυρίαρχο το γνώθι σ’ αυτόν.

Ο Μαραθώνιος ξεκινά με την απαραίτητη αξιολόγηση και το πρώτο θεμελιώδες προσόν, να είναι, μορφωμένοι μη έχοντας ένα «πτυχίο», του οποίου ως κάτοχοι είναι αδαείς κι όλοι ξέρουμε, πως λαμβάνονται. 

Πώς μπορεί να μιλά αλαμπουρνέζικα και να έχει πτυχίο Ανώτατης Σχολής; 

Η γνώση σε αμφισβήτηση, καθηγητές σε αμφισβήτηση και οι «κάτοχοι» σε παροξυσμό από επιβράβευση της σκοπιμότητας και την γνησιότητα, ποιοτικά γκρεμισμένη κάτω από 10.

Επειδή αυτό το μοντέλο απλώθηκε γρήγορα, «γράφτηκαν» πολλά μέλη, δημιουργήθηκαν συνθήκες κι οι ‘ασύδοτοι" θεώρησαν εαυτούς ικανούς,  να καθορίζουν τις τύχες των άλλων ως πολιτικοί, με την ελπίδα ότι, κάποιοι θα ξυπνήσουν κάποτε, αποκαθιστώντας με λογική την πραγματικότητα έστω και βραδέως. 

Μερικοί έφτιαξαν κοστούμια, πουκάμισα, γραβάτες, αλλά όταν άνοιγαν το στόμα τους πήγαινε η ψυχή μας στην Κούλουρη. Έμενε η ελπίδα ότι, στα Αγγλικά τουλάχιστον θα γίνονταν αντιληπτές οι οδηγίες-εντολές, οπότε είμασταν πολύ περήφανοι λες κι οι αρχηγοί ακούστηκαν ποτέ με αντιρρήσεις.

Φράση κλισέ ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΣΙΓΑ!

Kαι φτιάξαμε κοινωνία ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10.

Όμως επειδή κάθε κράτος στο διάβα του χρόνου κάνει κινήσεις φιλικές ή εχθρικές, έξυπνες ή οδυνηρές, ως επίπτωση στον λαό του και το αποτέλεσμα να είναι θετικό ή αρνητικό, αλλά κάποιες φορές η ισορροπία, προσδιορίζει το στίγμα του στο παγκόσμιο στερέωμα κι είναι αυτό που λέμε η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

Έτσι λοιπόν διαμορφώνει, ή θάπρεπε, το σχεδιασμό κινήσεων προς διόρθωση λαθών,  ή συνέχιση αν είναι επιτυχείς. Κράτη τα οποία έχουν ηγέτες, που δεν ξέρουν την Ιστορία τους και δεν έχουν μόρφωση, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, όποια διαδρομή και αν ακολουθήσουν, γιατί απλά θα αντιγράφουν χωρίς να χαράσσουν πορεία ή θα υλοποιούν σχεδιασμούς υπερδυνάμεων, με την ευχή να προβλέπεται συμφέρουσα η ένταξη στo μπλοκ (επιταγών;). Τι ανεξαρτησία και ωμές βλακείες. Αν θέλετε συνάφεια να βρείτε, ψάξτε το άρθρο «Σπορ των Σπορ». 

Ανάγλυφα διαμορφωμένη η πραγματικότητα, που κρύβουμε, όσο μπορούμε, αλλά δεν λουφάζει το ΣΤΑΡ,  ατυχώς.

Ό,τι πάει στραβά, φταίνε οι άλλοι, ενώ εμείς αδιάβαστοι κι η ύλη δεν μαζεύεται.

Ομολογία παροιμιώδης Υπουργού, «ψήφισα χωρίς να ξέρω τι!!»

ΜΠΡΑΒΟ! ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Πόσο κατάλληλος είναι για το καλό μας;

Υπάρχει και τραγούδι. Σιγά-σιγά αφήσαμε τα δύσκολα (πολύ διάβασμα και σε γλώσσα με άγνωστες λέξεις, με προτάσεις χωρίς νόημα κι έννοιες που οδηγούν σ’ ένα συμπέρασμα: αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε, να αποδεχθούμε, να μεταδώσουμε, να πείσουμε, να διεκδικήσουμε ΤΙ; και ΠΩΣ;, ας φροντίσουμε να τους έχουμε ζεστούς (το πώς γνωστό) τους ηλίθιους τους λαούς που μας βγάζουν, για να μην αλλάζουν οι συνθήκες που τρομάζουν. ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ.

Χαρακτηριστικό άλλης εποχής ο ΛΟΓΟΣ (συμβόλαιο) και "είχε ΜΠΕΣΑ",  που έγινε ΜΠΑ- ΜΠΕΣΑ και με κατάλληλους εκφραστές πολλάκις γίνεται πρόβλημα, που θα εμφανιστεί στο μέλλον. 

Ο δε λαός να παριστάνει το θύμα (όχι όλοι). 

Δεν σας πονηρεύει ότι, οι σημερινοί βουλευτές έχουν σταματήσει, να ασκούν το επάγγελμα τους;

ΓΙΑΤΙ;

(To άρθρο του Πάνου Σταματόπουλου δημοσιεύτηκε και στο newsbeast)