Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

«Πίσω από τις λέξεις ΔΕΝ κρύβεται ο Αλέξης»!


«Πίσω από τις λέξεις ΔΕΝ κρύβεται ο Αλέξης»!
Σιβυλλική ανταπάντηση, στη απάντηση του Αλέξη Κούγια έδωσε η Ενωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, αφήνοντας αιχμές, γιά... εργαλειοποίηση του γνωστού ποινικολόγου, από "άλλους", που τον "παραπλάνησαν και τον χρησιμοποίησαν, ενόψει των επικείμενων εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών".
Σε νέα ανακοίνωση της, η Ενωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα εν είδει... σκαμπιλιών, γιά να δώσει συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση της με τον Αλέξη Κούγια.


Διαβάστε την ανακοίνωση - απάντηση της Ενωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, στην απάντηση Κούγια:

«Κρείτον του λαλείν το σιγάν»


Δε θέλαμε να δώσουμε συνέχεια, αλλά υποχρεούμαστε.



Αφενός διότι προσβάλει τα 3000 και πλέον μέλη μας, πολλοί εκ των οποίων είναι μεγαλύτεροι, εμπειρότεροι και πλέον επιτυχημένοι αυτού, αλλά και τους νέους δικηγόρους ποινικής αλλά και γενικής δικηγορίας, προς τούτο και «Μαχόμενοι» κατά τον καταστατικό τίτλο (δικής του εμπνεύσεως, όπως ισχυρίζεται).

Αφετέρου διότι είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το σύνολο σχεδόν των Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας (κάθε βαθμίδας μέχρι την ηγεσία), αλλά και των καθηγητών όλων των νομικών πανεπιστημιακών σχολών της χώρας (όχι μόνο της Αθήνας) που επανειλημμένα έχουν συμμετάσχει από 2016 μέχρι σήμερα στα 20 συνέδρια μας, να αναφέρει (όπως βέβαια και για τον ίδιο) ότι δήθεν τους παραπλανούμε και συμμετέχουν σ’αυτά.

Η Ένωση μας (όπως διατείνεται ότι εμπνεύστηκε ο κ.Κούγιας χωρίς όμως να υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό, ή να εγγραφεί ποτέ μέλος) λειτουργεί με βάση το καταστατικό της, είναι σύμφωνα με αυτό ανοιχτή σε κάθε δικηγόρο, εκλέγει κάθε 3 χρόνια με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες Διοικητικό Συμβούλιο και δεν αποτελεί κλειστή ομάδα η εταιρία, της οποίας θα μπορούσε ο κ.Κούγιας να “αγοράσει” το πλειοψηφικό πακέτο για να εκλεγεί Πρόεδρος και να απονέμει στη συνέχεια κατά το δοκούν τίτλους και ειδικότητες.

Έχει δώσει βήμα σε εκατοντάδες καταξιωμένους αλλά και σε νέους και αξιόλογους (κυρίως) ποινικολόγους και μαχόμενους δικηγόρους σε όλη τη χώρα (αποκλεισμένους μέχρι τότε) οι οποίοι μάλιστα σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι από τον κ.Κούγια όταν άρχιζε (όπως ισχυρίζεται πριν 50 χρόνια, δηλαδή 20 ετών) την σταδιοδρομία του στον χώρο της ποινικής δικηγορίας.

Ο ποινικολόγος, κ.Κούγια, προφανώς είναι τίτλος που κατακτάται με τη γνώση του Ποινικού Δικαίου και τη μεταφορά αυτής της γνώσεως στα ποινικά Δικαστήρια, αλλά και με τις επιστημονικές παρεμβάσεις και συγγράμματα (θυμίζουμε ότι οι μόνες σας επιστημονικές παρεμβάσεις είναι σε δικά μας συνέδρια καθώς και ότι μας διαφεύγει το συγγραφικό σας έργο).

Όσο αφορά τέλος στον αναφερόμενο ως απώτερο στόχο, να επηρεάσουμε δήθεν τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνουμε (ενδεικτικά) ότι ο μεν Πρόεδρος της Ένωσης μας είναι Δικηγόρος Πειραιά, ο δε Γενικός Γραμματέας, Μυτιλήνης, κατά συνέπεια ούτε συμμετέχουν ούτε ψηφίζουν στον ΔΣΑ.

Δυστυχώς «πίσω από τις λέξεις ΔΕΝ κρύβεται ο Αλέξης», αλλά κάποιοι άλλοι που τον παραπλάνησαν και τον χρησιμοποίησαν, διότι έχουν τρομοκρατηθεί από την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική της Ένωσης και βλέπουν φαντάσματα, τόσο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών του Νοεμβρίου, όσο και στις «εταιρικές» τους (κατά τον κ.Κούγια) καρέκλες.

Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε που η Ένωσή μας και η δράση της έδωσε την ευκαιρία στον εκλεκτό συνάδελφο ν’ απασχολήσει την δημοσιότητα και ν’ ακουστεί.

Πρόθεσή μας επειδή έχουμε μπροστά μας (2 και 3.10.2021) ένα σημαντικό συνέδριο στα Γιάννενα με επίκαιρη θεματική (ανθρωποκτονία) καθώς και ειδική ενότητα για τις υπό διαβούλευση τροποποιήσεις, είναι στην συνέχεια ν’ αφήσουμε την δημοσιότητα ήσυχη και αμόλυντη, καθόσον (και τούτο συμβουλεύουμε στο συνάδελφο μας) «Κρείτον του λαλείν το σιγάν».