Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ιστορία γύμνιας και ντροπής!

Πολιτική αναλγησία στο έπακρο από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενώ διαθέτει περιπολικό με αστυνομικό, επί 28ωρου βάσεως, γιά να φυλάει το κατάστημα ρούχων και το γυμναστήριο της συζύγου του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας και τέως Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στο Βύρωνα, δεν είχε ούτε έναν αστυνομικό στο ΑΤ της περιοχής, γιά να μεταφέρει ψυχικά πάσχοντα ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, παρά το ότι, υπήρχε εισαγγελική εντολή, γιά άμεση μεταφορά του.
Μιά ιστορία ντροπής, γιά τη γύμνια, που επικρατεί στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, διαδραματίστηκε χτες τη νύχτα σε ΑΤ του Βύρωνα, όπου δεν υπήρχε αστυνομικός, γιά να μεταφέρει στο Ψυχιατρείο, ασθενή σε σοβαρή κατάσταση, γιά τον οποίον ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το απόγευμα, την αναγκαστική του νοσηλεία στο εφημερεύον ψυχιατρείο, που χτες ήταν το Ψ.Ν.Α.

Η υπόθεση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα στο ΑΤ Βύρωνα, όπου ζητήθηκε η εισαγγελική εντολή, γιά εγκλεισμό ψυχασθενούς.
Οι αστυνομικοί δήλωσαν στους  οικείους του ασθενούς ότι, δεν διαθέτουν πλήρωμα, γιά τη μεταφορά του με περιπολικό, με αποτέλεσμα να επιληφθεί το ΑΤ Πεντέλης, καθώς ο πάσχων είχε καταφύγει σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική των Μελισσίων, αφού περιφερόταν την προηγούμενη νύχτα αβοήθητος.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς του από το ΑΤ Πεντέλης, ο ασθενής ευρισκόμενος σε παροξυσμό, έφυγε μόνος του από την ιδιωτική κλινική και κατέφυγε στο ΑΤ Βύρωνα, ζητώντας προστασία.
Η εισαγγελική εντολή γιά εγκλεισμό, διαβιβαζόταν από το ένα αστυνομικό τμήμα στο άλλο και ο ψυχασθενής, σε τραγική κατάσταση, παρέμενε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας σε ΑΤ του Βύρωνα, μέχρι να βρεθεί περιπολικό, να τον μεταφέρει στο Ψ.Ν.Α.

Αργά τη νύχτα και αφού είχε εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να βρεθεί διαθέσιμο πλήρωμα περιπολικού, γιά να μεταφέρει τον ασθενή, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους οικείους του ότι, θα αναγκαστούν να τον κρατήσουν στο ΑΤ όλη τη νύχτα, γιά να τον μεταφέρουν στο Ψυχιατρικό κατάστημα την άλλη μέρα το πρωί.
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι, η εντολή του εισαγγελέα, που είχε δοθεί από το απόγευμα, ήταν να μεταφερθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο ΑΜΕΣΑ.
Μπροστά στην οργή και την απελπισία των συγγενών του ασθενούς, γιά το γεγονός ότι, άρρωστος άνθρωπος  θα έμενε όλη τη νύχτα σε μιά καρέκλα του ΑΤ Βύρωνα,  χωρίς ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή, αξιωματικός, που είχε ολοκληρώσει τη βάρδια του και αποχωρούσε, έδωσε τη λύση.
Σε μιά κίνηση φιλότιμου και ανθρωπιάς, ο αξιωματικός του ΑΤ Βύρωνα ξαναφόρεσε τη στολή του και με τη συνδρομή ενός ακόμη συναδέλφου του, μετέφεραν με το περιπολικό τον ψυχασθενή στο Ψ.Ν.Α, ενώ παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα μαζί του.