Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δίκη Καρολάιν: Εδώλιο γιά το Μπάμπη στις 8 Απριλίου!


Μία από τις πιό πολύκροτες υποθέσεις ανθρωποκτονίας των τελευταίων ετών, φτάνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στις 8 Απριλίου.

Η "αιματοβαμένη" ιστορία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που καθήλωσε όλη την Ελλάδα, γιά 37 ημέρες, μέχρι να αποκαλυφτεί - σύμφωνα πάντα με την κατηγορία -  ότι, με τα ίδια του τα χέρια δολοφόνησε τη 21χρονη σύζυγό του Καρολάιν,΄ενώ δίπλα κοιμόταν το μωρό τους, αναβιώνει στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας.
Ο 33χρονος πιλότος θα βρεθεί στο εδώλιο, κατηγορούμενος, για τα  κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου, καθώς έπνιξε και το σκυλάκι της γυναίκας του και το κρέμασε στη σκάλα.


Κατηγορείται επίσης, για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, επειδή προσπάθησε να ενοχοποιήσει άλλους, γιά τις πράξεις του.

Η συγκλονιστική ιστορία, που αποτέλεσε αντικείμενο ενδιαφέροντος για ταινία από το BBC και από το Channel 4, ξεκίνησε στις 06:30 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου 2021, όταν κλήθηκε η Άμεση Δράση επί της οδού Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά από το Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, σύζυγό της Καρολάιν, που μιλώντας με σπαστή φωνή, καθώς είχε... αυτοφιμωθεί με μονωτικές (κατά την κατηγορία) και ζητούσε βοήθεια.

Οι αστυνομικοί, που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν  από το παραθυράκι της πίσω πλευράς του σπιτιού και βρήκαν τον πιλότο δεμένο και φιμωμένο, ενω η Καρολάιν ήταν νεκρή στο κρεβάτι της μπρούμυτα, ενώ το μωράκι της, την κούναγε να ξυπνήσει.



Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος της 20χρονης κοπέλας ήταν ασφυκτικός και αργότερα ο πιλότος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι,  οι δράστες που εισέβαλαν στην οικία του, σκότωσαν τον σκύλο τους και την γυναίκα του και τους λήστεψαν, ήταν τρεις. Δύο ψηλοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και ένας κοντός και εύσωμος που φαινόταν να ήταν ο αρχηγός. Δύο από αυτούς ήταν ένοπλοι και του ζήτησαν τα λεφτά.

Ισχυρίστηκε ότι, τους υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα χρήματα, ωστόσο συνέχισαν να ψάχνουν και κάποια στιγμή έπαψε να ακούει τις φωνές της συζύγου του την οποία την είχε ακινητοποιήσει, την είχε γυρίσει μπρούμυτα ο φερόμενος αρχηγός και της κρατούσε το στόμα.

Ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό, γιά την ανακάλυψη των ληστών, που ουδέποτε βρέθηκαν, αφού όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ο Μπάμπής έπαιζε θέατρο, αφού ληστές δεν υπήρξαν.

Οι έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς αποκαλύφτηκε από το κινητό της Καρολάιν ότι, νωρίτερα το βράδυ ζευγάρι τσακωνόταν άγρια και εκείνη έψαχνε να βρει κατάλυμα για να φύγει από το σπίτι τους, μαζί με το παιδί.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώνονταν ήταν κόλαφος γιά το Μπάμπη, καθώς στο smart watch της 20χρονης εντοπίστηκαν διαφορές στα βιομετρικά της δεδομένα ως προς τον χρόνο θανάτου της, όπως επίσης βρέθηκαν διαφορές ως προς τον χρόνο αφαίρεσης της ψηφιακής κάρτας μνήμης από την κάμερα της οικίας και από το κινητό του πιλότου βρέθηκε λειτουργία και κινητικότητα που δεν ταίριαζε με τις ώρες που παρουσίαζε ως δήθεν δεμένος.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως εφαρμογή στο κινητό του καθ' ομολογία δράστη, έδειξε ότι κινείτο στον χώρο κατά τις ώρες που ο ίδιος ισχυριζόταν στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Αρχές κατέληξαν στο ότι, ο 33χρονος πιλότος σκότωσε τη γυναίκα του και το σκυλί της και σκηνοθέτησε  ληστεία από  αδίστακτους κακοποιούς, που  εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Η δραστηριότητα που παρουσίασε το κινητό του 33χρονου πιλότου, τις δύο ώρες που -κατά τον ίδιο- βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα δίπλα στο άψυχο σώμα της Καρολάιν, ήταν ένα από τα στοιχεία που τον “πρόδωσε”.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, το κινητό τηλέφωνο δεν ήταν ανενεργό -όπως θα περίμενε κανείς- αντίθετα, κατέγραφε κάθε ενέργεια του κατηγορουμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και μέσω εφαρμογής τα βήματά του μέσα στο σπίτι, ενώ θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένος.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/133831/diki-karolain-edolio-gia-ton-bampi-stis-8-apriliou