Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Συνελήφθη δημοσιογράφος


Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κρατείται, γνωστός δημοσιογράφος της Εύβοιας, μετά από μήνυση της Δημάρχου Χαλκιδέων Eλενας Βάκα.

Πρόκειται γιά τον δημοσιογράφο του Evia Zoom Μιχάλη Τοσκάνη, που συνελήφθη για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή δημοσιοποιησε βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω zoom, στο οποίο η δήμαρχος εμφανίζεται να πίνει ουίσκι και να ατμίζει τσιγάρο.

Μάλιστα το βίντεο έπαιξα στην εκπομπή των "Ράδιο - Αρβύλα".

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αστυνομικός εμφανίστηκε στο σπίτι του και του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Τμήμα, για να δώσει κάποιες εξηγήσεις:

«Μου είπε πως αυτό ήταν προτιμότερο να γίνει με το ιδιωτικό του Ι.Χ για να μην δώσουμε στόχο στη γειτονιά. Τον ακολούθησα και όταν φτάσαμε στο Τμήμα με ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνομαι για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου η δήμαρχος της Χαλκιδας», λέει ο Μιχάλης Τοσκάνης στο ProtoThema.gr

Μάλιστα ενώ ο εισαγγελέας υπηρεσίας, είχε την διακριτική ευχέρεια να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι την απολογία του, διέταξε την συνέχιση της κράτησης του μέχρι την Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του δημοσιογράφου Χριστίνα Φλώρου: Είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται με την διαδικασία του αυτοφώρου και να κρατείται στο Τμήμα με απόφαση/επιλογή του εισαγγελέα , με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ένας δημοσιογράφος που το μόνο που έκανε είναι τη δουλειά του σωστά. Αντίθετα, δεν πέρασαν αυτόφωρο και δεν κρατούνται εκείνοι κατά των οποίων άσκησε τα μέσα που προβλέπει ο νόμος ο εν λόγω δημοσιογράφος, ένεκα της ιδιότητάς τους των δημοτικών αρχόντων. Εξαντλήθηκε στην περίπτωση αυτή η αυστηρότητα του συστήματος πάνω στον εντολέα μου, ενώ η άλλη πλευρά παραμένει αλώβητη
.