Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Διάσταση απόψεων Μητσοτάκη - ΥΠΕΞ, γιά τις ευθύνες των Ρώσων, γιά τους 4 νέους νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανία?


Yπάρχει διάσταση απόψεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, για τις ευθύνες των Ρώσων, για τους 4 νέους νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Μπουχάς?

Πως αλλιώς εξηγείται ότι, το υπουργείο εξωτερικών στην δεύτερη ανακοίνωση του, για τους 4 νέους νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Μπουχάς ήταν πολύ προσεχτικό και δεν έκανε καμία αναφορά σε ρωσικό βομβαρδισμό, αφήνοντας ανοικτό το θέμα για το ποιοι ευθύνονται για τους θανάτους των ομογενών μας, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε ανάρτηση του, για το ίδιο θέμα κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε ρωσικούς βομβαρδισμούς?

Εγραφε στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ:



Από την πλευρά του όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του, για το ίδιο θέμα κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Είναι σημαντικό ότι, πρώτη βγήκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και μετά από λίγη ώρα έγινε η ανάρτηση του πρωθυπουργού, ενώ πριν από την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού είχε υπάρξει και ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας, που ανέφερε ότι, η Ρωσία δεν έκανε επιχειρήσεις στην περιοχή.