Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Αναβολή λόγω... χιλιομέτρων!

Ανήκουστος λόγος αναβολής δίκης, κι όμως αληθινός!

Μέχρι τώρα, το σύνηθες στα δικαστήρια ήταν, να δίδεται αναβολή, όταν ο συνήγορος παρίσταται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, σε άλλο δικαστήριο ανώτερου βαθμού, ή σε δίκη όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής.

Πρώτη φορά δίδεται αναβολή σε δίκη, επειδή ο δικηγόρος έχει δικαστήριο την επόμενη ημέρα!

Αυτό συνέβη σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, σε δίκη με κατηγορούμενο το γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και μηνυτή το Δημήτρη Μελισανίδη, όπου έγινε το εξής:

Γύρω στις 11 το πρωί εμφανίστηκε στο δικαστήριο η συνεργάτης του κ. Κούγια, ως "άγγελος" - όπως χαρακτηρίζεται νομικά - και ενημέρωσε ότι, ο κατηγορούμενος δεν δύναται να παραστεί στο δικαστήριο, γιατί μετέχει ως συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη Λιγνάδη.
Παρενέβη η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, λέγοντας ότι, η δίκη Λιγνάδη έχει ήδη διακοπεί νωρίτερα το πρωί, για άλλη δικάσιμο.

- Δεν έχετε παρά να το επιβεβαιώσετε, προέτρεψε η συνήγορος το δικαστήριο και επέμεινε:
"Στείλτε έναν αστυνομικό, να το επιβεβαιώσει"!

Mε... κατεβασμένα τα "φτερά", η "άγγελος" και βοηθός του κατηγορούμενου, δεν μπορεί να ορθώσει λέξη..

Ταυτόχρονα, η έδρα απαιτεί την παρουσία Κούγια.

Το δικαστήριο διακόπτει, γιά 15 λεπτά και όταν επιστρέφει, η βοηθός ενημερώνει ότι, η παρουσία Κούγια είναι αδύνατη, καθώς έχει ήδη μπει στο αυτοκίνητο του και έχει αναχωρήσει για Ξάνθη, επειδή είναι συνήγορος σε αυριανό τοπικό δικαστήριο.

Η πολιτική αγωγή αναρωτιέται, γιατί δεν αναχώρησε στις 3 το μεσημέρι, όταν θα είχε ολοκληρωθεί το παρόν δικαστήριο.

Οπότε, η εισαγγελέας προτείνει αναβολή, δικαιολογώντας την απουσία Κούγια, γιά το αυριανό του δικαστήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, "η Ξάνθη δεν έχει αεροδρόμιο"!

Και το δικαστήριο το δέχτηκε, αναβάλλοντας την υπόθεση, γιά τις 16 Μαίου.