Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

"Βόμβα" από Πρόεδρο Εφετών: «Υπάρχουν δικαστές που δεν θέλουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»! (VIDEO)


Mε αξιοθαύμαστη γενναιότητα και εντιμότητα, η ανώτατη δικαστής, επί τιμή Πρόεδρος Εφετών Θωμαΐτσα Πατρώνα, που καθήλωσε με κείμενο της, το οποίο δημοσίευσαν οι "Δικογραφίες", με τίτλο "Σας παρακαλώ, αφήστε μας να ντρεπόμαστε γιά τη Δικαιοσύνη"!, μίλησε χτες στην εκπομπή "Δίκη στο Open" , γιά το κομβικό θέμα της απονομής δικαιοσύνης:


Η δικαστής, που διακρίθηκε, γιά μία ακόμη φορά γιά θάρρος της, προκάλεσε θαυμασμό και έκπληξη, με την δήλωση της:

"Eίναι πολλοί συνάδελφοί μου, που δεν επιθυμούν πραγματικά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης"!

Είπε η δικαστής:


"Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο βαριά κι αν είναι, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους κι όταν τη λέει ένας δικαστής, μετά από 38 χρόνια. Εγώ άλλη Δικαιοσύνη περίμενα να αφήσω πίσω, όχι αυτή".

Σε ερώτηση του Κυριάκου Θωμαίδη, πως σχολιάζει τα μέτρα της Κυβέρνησης, γιά τους συνδέσμους των φιλάθλων, απάντησε:

"Πάντα πρέπει να γίνει κάτι, πέφτουμε εκείνη τη στιγμή από τα σύννεφα και μετά προσπαθούμε να τα μπαλώσουμε".

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Υποκριτικά πέφτουμε από τα σύννεφα?

ΠΑΤΡΩΝΑ: Ε, τότε πρέπει να δείξουμε ότι, κάνουμε κάτι. Και θέλω να δω αυτούς, που θα συλλαμβάνουν, να παραβιάζουν το νόμο, πότε θα δικαστούν. Γιατί βλέπουμε να γίνεται ένα αδίκημα στο γήπεδο και φτάνουμε να δικάζεται μετά από 4 από 5 χρόνια και αυτός, που έρχεται να καταθέσει ως μάρτυρας δεν θυμάται τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου..

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ποιός φταίει, που δικάζεται μετά από 4 - 5 χρόνια? Οι εισαγγελείς, οι δικαστές? To σύστημα, η Πολιτεία?



ΠΑΤΡΩΝΑ: Συλλαμβάνονται οι δράστες και μετά περνάνε 4-5 χρόνια για να δικαστούν. Δε θα έπρεπε να αναβάλλονται οι δίκες. Δικαιοσύνη που δεν αποδίδεται στο σωστό χρονικό σημείο, παύει να είναι Δικαιοσύνη. Σε ένα δικαστήριο έρχονται μάρτυρες που μετά από χρόνια δε θυμούνται καλά. Η άποψή μου είναι: Καμία αναβολή. Αν γίνει αυτό, ο δικηγορικός σύλλογος θα κατέβει σε απεργία. Η νομοθεσία γίνεται πολλές φορές για ξεκάρφωμα και εκτόνωση. Στη Θεσσαλονίκη δεν είναι χθεσινό το θέμα, ξέρουν όλοι τι γίνεται εδώ και 2 χρόνια. Οι παράγοντες δεν το ήξεραν; Οι Υπουργοί δεν το ήξεραν; Από τη στιγμή που οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από τη εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε λύσεις. Εγώ σας λέω τι προσλαμβάνουσες έχω από τον κόσμο. Eίναι πολλοί συνάδελφοί μου, που δεν επιθυμούν πραγματικά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, χωρίς αυτό να ισχύει για την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος».



Δείτε την εκπομπή: