Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Πειθαρχικό για Κροάτη δικηγόρο ζητάει ο Βερβεσός!


Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) o Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δ. Βερβεσός , επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Ο κ Βερβεσός ζητα από τον πρόεδρο της CCBE, να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου..»

Επισυνάπτεται η επιστολή του Πρόεδρου της Ολομέλειας προς τον Πρόεδρο του CCBE:

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕ∆ΡΩΝ
∆ΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑ∆ΟΣ

ΑΘήνα, 10/8/2023
Αριθ. Πρωτ. 57

Προς
Τον κ. Παναγιώτη Περάκη
Πρόεδρο CCBE
Κοινοποίηση:
Προέδροι Ευρωπαϊκών ∆ικηγορικών Συλλόγων - μελών CCBE

Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τον Θάνατο νεαρού φιλάθλου, Θύματος τυφλής οπαδικής βίας, είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Κροάτη ∆ικηγόρού Νταβορίυ Κάρατσιτς οι οποίες απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, καθώς παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες που διέπουν την άσκησή του
όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία και δεοντολογία. Οι δηλώσεις αυτές εκφεύγούν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία.

Κατόπιν αυτών παρακαλώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να
απευθυνθείτε στον οικείο ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας πού είναι μέλος του CCBE προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τον και να λάβει επίσημα θέση επ' αυτού ο εθνικός ∆ικηγορικός Σύλλογος της Κροατίας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές δηλώσεις του, όπως είδαν το φως της
δημοσιότητας, ιδίως στον ηλεκτρονικό τύπο.