Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Σαλαμίνα: Ερευνα από τον Αρειο Πάγο κατά τον δικαστών, που άφησαν ελεύθερο τον "παιδεραστή" παπά!


Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε για τη Δικαιοσύνη η υπόθεση του 68χρονου παλαιοημερολογίτη ιερέα από τη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρειος Πάγος ξεκίνησε έρευνα, για τη συγκλονιστική υπόθεση και συγκεκριμένα διερευνά ευθύνες των δικαστών, οι οποίοι άφησαν ελεύθερο τον ιερέα το 2018, όταν είχε καταδικαστεί σε σε 9 χρόνια κάθειρξη, για παρόμοιες πράξεις σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού.

Ο κατηγορούμενος ιερέας είχε καταδικαστεί τότε σε 9χρονη κάθειρξη, ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος, καθώς εκκρεμούσε αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Μετά την πρόσφατη προφυλάκιση του 68χρονου ιερεά, για την υπόθεση του 12χρονου στη Σαλαμίνα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Αρειο Πάγο και συγκεκριμένα στην Προισταμένη της Επιθεώρησης Αντιπρόεδρο ΑΠ Ελένη Φραγκάκη.

Η Ανώτατη Δικαστής ξεκίνησε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των δικαστών του Εφετείου, που άφησαν ελεύθερο τον 68χρονο ιερέα, μετά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη και συγκεκριμένα τους ελέγχει για συμπεριφορά που θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας προφυλακίστηκε πρόσφατα, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, όπου επέμεινε στην αθωώτητα του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο 2023.
Ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας ζούσε στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια. Οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τα αδικήματα του ιερέα είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας από το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που είχε προβληματίσει τους πιστούς που τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών ,ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους , επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.