Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Νέα... κόλπα στο παράνομο στοίχημα και στα "φρουτάκια"

Το νέο μυςτικό... κόλπο, με τον όποιο μπορούσαν  να παίζουν ανενόχλητοι οι παίκτες παράνομα "φρουτάκια" και παράνομο στοίχημα, κατάφεραν να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί  του τμήματος αςφαλειας Πτολεμαίδας, που σημείωςαν μεγάλη επιτυχία στον "πόλεμο" κατα του παράνομου τζόγου.
Πίςω από μία διαδικτυακή ιςτοςελίδα, που φαινόταν.. αθώα και είχε τον τίτλο "free φρουτάκια", κρυβόταν κύκλωμα, που διακινούςε "μαύρο τζόγο", χρηςιμοποιώντας ένα... νεοειςαγόμενο στη χώρα μας τέχναςμα.
Οπως διαπίςτωςαν οι αςτυνομικοι,  οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα χρησιμοποιούσαν  μια "μαύρη" ιστοσελίδα με τον παραπλανητικό τίτλο: "free φρουτάκια".
Με αυτον τον τροπο, οι παίκτες που πήγαιναν στο συγκεκριμένο καφενείο, στο οποίο τους παρέπεμπε η ιστοσελίδα, πλήρωναν  μετρητοίς, για να παίξουν και εισέπρατταν μετρητοίς τα κερδισμένα, χωρίς να εμπλέκεται το διαδίκτυο.
Επιπλέον ο τίτλος "free φρουτάκια" παραπλανούσε τους διώκτες του παράνομου τζόγου, που πίστευαν οτι, πρόκειται για νόμιμο παιχνίδι.
Η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του τμήματος αςφαλειας Πτολειμαιδας ομως  έβγαλαν.. Λαγό, αφού κατάφεραν να σπάσουν το άβατο του παράνομου τζόγου στο... αμαρτωλό καφέ, που υποσχόταν στους πελάτες, πως "οτι κερδίσεις θα το πληρωθείς μετρητά".
Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος του καφενείου και δυο παίκτες, ενω αναζητείται και ο ιδιοκτήτης.
Ο  τζίρος, διόλου ευκαταφρόνητος, αφού σε μια εβδομάδα τα κέρδη  μονο απο τα "φρουτάκια" ξεπέρασαν τις 32.000, ενω ειναι ανυπολόγιστα τα ποσά, που ειςπράχτηκαν από το στοίχημα.
Κατασχέθηκαν 9 ηλεκτροκινούμενοι υπολογιστές, οι οποίοι παραδόθηκαν στα εργαςτηρια του ηλεκτρονικου εγκλήματος, για να ανακαλυψουν την σελίδα παράνομου στοιχηματιςμου, ενω διαπιςτωθηκε οτι το συγκεκριμένο κατάστημα , το οποιο και σφραγιςτηκε, δεν ειχε ουτε καν άδεια λειτουργίας για Ίντερνετ καφέ.
Ίη άδεια λειτ του καφέ, το οποίο σφραγιςτηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ειςαγγελεα, ο οποίος άςκηςε εναντιον τους ποινική δίωξη, για αδικήματα σε βαθμο κακουργήματος,  για παραβάσεις του άρθρου 50 νόμου του νόμου 4002/2011.
Οι ιδιαίτερα έμπειροι διώκτες του παράνομου στοιχηματιςμού εκτιμούν ότι,μη επιλογή της πόλης της Πτολεμαίδας δεν ειναι τυχαία, καθως το οικονομικό επιπεδο της πλειοψηφίας των κατοίκων ειναι καλό, καθως οι περιςςοτεροι έχουν σταθερά ειςοδήματα απο μιςθους και συντάξεις.