Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για τις βιαιότητες στον τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

   
 Οι πλημμέλειες και οι παραλείψεις στον τελικό του Κυπέλλου, που οδήγησαν σε βιαιότητες, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.
Oπως αποκάλυψε η "Δίκη στον Σκάι", η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου διερευνά τρία αδικήματα για τα μέτρα τάξης, την ΕΠΟ και την ιδιωτική ασφάλεια του ΟΑΚΑ. Η προκαταρκτική διενεργείται με βάση το γεγονός ότι, ενώ επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των θεατών, παρόλα αυτά μέσα στο στάδιο πέρασαν πλήθος πιστολιών με φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες βεγγαλικά και καπνογόνα. 
Διερευνάται το αδίκημα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια παραλείψεως, σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν απέτρεψαν την είσοδο τέτοιων αντικειμένων που θα προκαλούσαν ζημιές. Μάλιστα θα διακριβωθεί από τις κάμερες ασφαλείας, αν και κατά πόσο έγινε σωματικός έλεγχος των φιλάθλων.
Η Εισαγγελία διερευνά επίσης το αδίκημα της απιστίας για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία παρότι γνώριζε πολύ νωρίτερα ότι, ο τελικός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 12 Μαίου, υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία security μόλις την προηγούμενη Τετάρτη 9 Μαίου. Μάλιστα η εταιρία που κέρδισε τον πρόχειρο διαγωνισμό με επιστολή της στην ΕΠΟ σημείωνε ότι ο χρόνος της ανάθεσης της φύλαξης του ΟΑΚΑ δεν είναι επαρκής. 
Παράλληλα διερευνάται το αδίκημα της απάτης.