Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Mετρα...( γα) με βόμβες στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ





Ο μεγάλος χαμένος του χτεσινού αγώνα είναι, αδιαμφισβήτητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα ασφαλείας του, που αποδείχτηκαν διάτρητα, αφού οι οπαδοί και των δύο ομάδων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κατάφεραν να περάσουν από τον – υποτίθεται – ενδελεχή ελεγχο, τόνους... πυρομαχικών, τα οποία εκτόξευσαν ακόμη και εντός του αγωνιστικού χώρου.
Με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, να ακουστεί η φωνή του εφωνητή του ΟΑΚΑ, που... εκλιπαρούσε τους οπαδούς “παρακαλείστε, παρακαλείστε, να μην πετάτε αναμένους πυρσούς εντός του αγωνιστικού χώρου”, επαναλαμβάνοντας δυό - τρεις φορές την έκκληση του, με φωνή που κάλυπταν οι κρότοι από τις φωτοβολίδες και οι ιαχές του πλήθους.
Την ίδια στιγμή, η φωτιά, που είχε ανάψει εκτοξευόμενη φωτοβολίδα, έκαιγε ακριβώς δίπλα από τα δίχτυα και ήταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αυτός, που την έσβησε πατώντας πάνω της με τα πόδια του!!
Τα καθίσματα, που χώριζαν τα πέταλα των αντιπάλων στο ΟΑΚΑ, άρπαξαν φωτιά πέντε – έξι φορές στη διάρκεια του αγώνα, από τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες, που εκτόξευαν πάνω στα ΜΑΤ οι οπαδοί και των δύο ομάδων, ενώ υπήρξαν στιγμές, που δεν διέκρινες ούτε το διπλανό σου από τα καπνογόνα, που χρωμάτιζαν τον ουρανό, πότε μαύρο, προερχόμενα από τις κερκίδες του ΠΑΟΚ και πότε κίτρινο από την πλευρά της ΑΕΚ.
Εκείνο όμως, που κατέδειξε το μέγεθος της αποτυχίας των μέτρων ασφαλείας και του ελέγχου των εισερχομένων στο γήπεδο, είναι το γεγονος, που κατέγραψαν με την κάμερα του κινητού οι “Δικογραφίες”, όπου ακόμη και στις θέσεις VIP, υπήρχαν οπαδοί που είχαν γεμίσει τις τσέπες και τα μπουφά τους, με ρολά ταμειακής μηχανής, όπως εκείνο το ρολό, που χτύπησε τον Γκαρθία και τίναξε στον αέρα το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, που δεν ξεκίνησε ποτέ...
Βλέποντας μάλιστα ότι, αυτό που χώριζε τους εξαγριωμένους αντιπάλους, στον κενό χώρο των καθισμάτων ανάμεσα στα δύο πέταλα, ήταν μερικές δεκάδες ΜΑΤ, μία σκεψη κυριαρχούσε:
Τα συγχαρητήρια για τα... μέτρα ασφαλείας στον χτεσινό κρίσιμο αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ αξίζουν στους οπαδούς των δύο ομάδων!