Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Εφαγε... πόρτα στο Ειρηνοδικείο, λόγω πυρετού 37,8!


Περισσότερα από 100.000 άτομα θερμομετρήθηκαν υποχρεωτικά κατά την είσοδο τους στον Αρειο Πάγο και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, από τις 28 Απριλίου, όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται το μέτρο της θερμομέτρησης, σε ορισμένα δικαστήρια της χώρας, ως ασπίδα προστασίας, κατά του κορωνοϊού. 
Στον Αρειο Πάγο, όπου εξακολουθεί να ισχύει ακόμη, αυστηρά, η θερμομέτρηση, ελέγχονται καθημερινά, περίπου 200 άτομα το διάστημα των πέντε ωρών, που παραμένει στην είσοδο η εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, η οποία καταγράφει σε ένα τετράδιο, αναλυτικά, τη θερμοκρασία του κάθε εισερχόμενου.
Εξαίρεση δεν γίνεται, ούτε για τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι οποίοι υφίστανται καθημερινά τη... βάσανο του ηλεκτρονικού θερμομέτρου στο μέτωπο τους.
Ιδια εικόνα και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου η θερμομέτρηση εξακολουθεί να ισχύει.
Περίπου 460 άτομα την ημέρα ελέγχονταν καθημερινά στο Ειρηνοδικείο, από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, καθώς στο δικαστήριο αυτό η προσέλευση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Αρειο Πάγο.
Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο την περασμένη βδομάδα, στο Ειρηνοδικείο, όταν εντοπίστηκε κάποιος, με πυρετό!
Το θερμόμετρο έδειξε ότι, θερμοκρασία του ήταν 37,8 και φυσικά δεν του επέτρεψαν την είσοδο. 
Μάλιστα η εθελοντής του Ευθρού Σταυρού, που τον είχε θερμομετρήσει, πολύ ευγενικά, τον παρότρυνε, να επιστρέψει στο σπίτι του, για να ξεκουραστεί. 
Ανεξήγητο παραμένει, για τη στήλη, πως είναι δυνατόν η θερμομέτρηση, να ισχύει μόνον σε Αρειο Πάγο και Ειρηνοδικείο και όχι στο Εφετείο, που είναι μάλιστα στο διπλανό κτίριο και να μην γίνεται επίσης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου η κοσμοσυρροή είναι πολύ μεγαλύτερη! 
Το αντιγράψαμε από τη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"