Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στη Δικαιοσύνη, πριν...πεινάσουν, "μαγειρεύουν"!


Το μεγαλύτερο... “βαρίδι”, στην πρόταση περί επιλογής του Αρεοπαγίτη Θοδωρου Κανελλόπουλου ήταν ότι, ο ανώτατος δικαστής δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο χρόνο των τεσσάρων ετών στον Αρειο Πάγο, όπως απαιτεί ο νόμος, καθώς προήχθη προ τριετίας.
Και ένας τέτοιος σκόπελος, μόνο με νομοθετική ρύθμιση, θα μπορούσε να ξεπεραστεί, κάτι που ενδεχομένως θα προκαλούσε... επανάσταση!
Οι πληροφορίες της στήλης, αναφέρουν ότι, τελικά η επιλογή Κανελλόπουλου, για το ανώτατο αξίωμα της Δικαιοσύνης, πήγε ένα χρόνο πίσω, όταν θα αποχωρήσει και η κ. Αλειφεροπούλου λόγω συνταξιοδότησης της, στην περίπτωση φυσικά, που επιλεγεί τις επόμενες ημέρες, για το αξίωμα της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Το σενάριο, για την εκλογή Κανελλόπουλου στην προεδρία του Αρείου Παγου, ένα χρόνο αργότερα, είναι πιό ήπιο και πιό βατό.
Μπορεί και τότε να γίνει “βουτιά” στην επετηρίδα, καθώς ο Αρεοπαγίτης είναι γεννημένος το 1957 και προηγούνται οι του 1955 και 1956, αλλά στο μεταξύ, θα έχουν στο μεταξύ συνταξιοδοτηθεί  24 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και λόγω... ντόμινο και ο ίδιος θα έχει φτασει πιό κοντά στην κορυφή.
Οτι και να πούμε πάντως, στη Δικαιοσύνη, πριν πεινάσουν... “μαγειρεύουν”.