Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η νέα... γραμματική της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου: "κο, κο"!

Εχετε δει πουθενά, συντομογραφία της προσφώνησης τον "κύριο" ως τον "κο";
Πουθενά, σε κανένα νεοελληνικό λεξικό, δεν υπάρχει συντομογραφία της προσφώνησης τον "κύριο", ως τον "κο", αλλά μόνο ως τον "κ".
Μόνο σε θηλυκού γένους προσφωνήσεις, όπως αναφέρεται στο "Διοργανικό Εγχειρίδειο Σύνταξης Κειμένων", μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του "κυρία" το "κα", κι αυτό, όπως αναφέρεται: Προτιμάται, για λόγους σαφήνειας, αντί του κ., όταν η κυρία είναι αλλοδαπή και αναφέρεται χωρίς άρθρο (π.χ. σε καταλόγους).
Φαίνεται όμως ότι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, εκτός από τα εγκαίνια της νέας φυλακής στη Δράμα, εγκαινίασε και τη νέα... γραμματική!
Στο κείμενο, που ανέβασε στο twiter, όπου αποκαλούσε τη νέα φυλακή "σωφρονιστικό στολίδι της Βορείου Ελλάδος", προσφωνεί τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη "κο Ελ. Οικονόμου" και τον Υπουργό Υποδομών "κο Κων/νο Καραμανλή".
Γιά του λόγου του αληθές:
"Εγκαινιάσαμε σήμερα το νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας με τον κο Ελ. Οικονόμου,Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον κο Κων/νο Καραμανλή,Υπουργό Υποδομών.Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κατάστημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών,που θα αποτελέσει το σωφρονιστικό στολίδι της Βορείου Ελλάδος".