Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ... "ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ"! (Video)


 Ανατομία... της  σκανδαλώδους και "φωτογραφικής" τροπολογίας, που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για τα κωλύματα αθλητικών παραγόντων,  έκανε χτες η τηλεοπτική "Δίκη στο Open":
https://www.tvopen.gr/watch/32064/hdikhstoopen292f062f2020
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Σήμερα στη Βουλή, νομίζω ότι, κάποιοι νομικοί θα... έσκισαν τα πτυχία τους. Η τροπολογία Αυγενάκη, γιά το θέμα των κωλυμάτων των αθλητικών παραγόντων,  είναι εκτός κάθε λογικής. Και εάν παρακολουθήσατε, τι ακριβώς ψήφισαν μόνον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κανείς άλλος από την αντιπολίτευση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβουν, ακόμη και αυτοί, που προσπαθούν, να καταλάβουν, τι ψήφισε ακριβώς η Κυβέρνηση, γιά το θέμα των κωλυμάτων τω αθλητικών παραγόντων. Δηλαδή, φτάσαμε στον παραλογισμό, εάν κάποιος έχει καταδικαστεί, πρωτόδικα ή εφετειακά, να μπορεί να παραμένει στο χώρο του αθλητισμού. Και βεβαίως προπάθησε να το δικαιολογήσει ο υφυπουργός αθλητισμού, να πει δηλαδή ότι, θα ισχύει το παραπεμπτικό βούλευμα, μέχρι τελικής αθώωσης, αλλά αυτό δεν υφίσταται. Δεν μπορεί να ισχύει το παραπεμπτικό βούευμα και όχι η καταδικαστική απόφαση, βασει της οποίας μπορεί ο αθλητικός παράγων να παραμένει στο χώρο του αθλητισμού.
Σχετικά με την νομοτεχνική αλλαγή, που επιχείρησε στο παρά πέντε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με την οποία έχει κώλυμα ενασχόλησης με τα κοινά του αθλητισμού, όποιος δεν έχει στα χερια του απαλλακτική απόφαση:
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αυτό κάπως σώζει την κατάσταση, το τελευταίο. Και νομίζω κ. Μπενέα ότι, εάν πήγαινε αύτανδρη η τροπολογία, έτσι όπως τη σχεδίασε την Παρασκευή, θα γελούσε κάθε πικραμένος.
ΜΠΕΝΕΑ: Nομίζω το καταλαβαίνει ο καθένας. Και από αυτά, που ειπώθηκαν στη Βουλή, αλλά και με τον τρόπο, που και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης το πήρε πίσω.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αναδιπλώθηκε..
ΜΠΕΝΕΑ: Aναδιπλώθηκε. Θέλω να πω κ. Θωμαίδη, ή μάλλον να σας θυμίσω και θυμίζω και στους τηλεθεατές, όταν είχε έρθει ο κ. Κοντονής εδώ, είχε το σθένος τότε να παραδεχτεί ότι, η ιστορία με τους νέους κώδικες, ήταν φωτογραφική γιά έναν μεγαλοεπιχειρηματία. Το είχε πει ο ίδιος ο κ. Κοντονής. Τι να πούμε, γι΄αυτό, που γίνεται σήμερα;
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Φωτογραφική επίσης..
ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως ο κ. Κοντονής το είπε. Ο κ. Αυγενάκης... περί άλλων τιρβάζει...
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Μπορεί να το πει. Οταν ανασχηματιστεί, μπορεί να το πει. Ποτέ δεν ξέρετε.. Ο κ. Κοντονής το είπε, αφού είχε φύγει από υπουργός..
ΜΠΕΝΕΑ: Ελπίζω να έρθει να το πει στην εκπομπή μας, να το πει κι αυτός εδώ, όπως το είπε ο κ. Κοντονής...