Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό η Στέφη

Αλλαγές στις Φυλακές Κορυδαλλού, σε επίπεδο διοίκησης, προκαλούν ντόμινο μετακινήσεων και εξελίξεων.
Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων Μαρία Στέφη, επιστρέφει στα παλιά της... λημέρια, καθώς τοποθετήθηκε διευθύντρια των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.
Μαζί της και ο μεχρι πρότινος αρχιφύλακας του νοσοκομείου κρατουμένων Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, που επίσης αναβαθμίζεται σε αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Η Μαρία Στέφη, κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Στέφη, ήταν η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στον Κορυδαλλό, που είναι το μεγαλύτερο Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας.
Τοποθετήθηκε εκεί τον Μάρτιο του 2012 και στη συνέχεια μετατέθηκε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων, γεγονός που θεωρήθηκε υποβάθμιση της.
Είναι μητέρα δύο παιδιών και άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.
Απόφοιτος του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών, καθώς και με θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων. 
Σταθμός στη θητεια της, η έκρηξη της βόμβας, τον Ιούνιο του 2013, που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο της, στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.
Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι "Πυρήνες της Φωτιάς".