Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΔΙΚΑΝΟ!


Θαλασσοταραχή, εάν όχι... φουρτούνα, προκάλεσαν στη Δικαιοσύνη σκέψεις, που έπεσαν στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες, γιά την επιλογή προσώπου, που θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο οποίος αποχωρεί στις 30 Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης.
Μέχρι τώρα υποψήφιες, για την θέση προέδρου του Αρείου Πάγου, είναι τρεις γυναίκες αντιπρόεδροι του ανωτάτου Δικαστηρίου, που προτάθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στο Υπουργικό Συμβούλιο για την θέση προέδρου του Αρείου Πάγου.
Από την λίστα με τις έξι υποψήφιες, που έστειλε στην Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης, πλειοψήφησαν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.
Σύμφωνα μάλιστα με όλα τα προγνωστικά, φαβορί γιά την θέση της κορυφαίας στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, θεωρείτο η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι η αρχαιότερη στο Σώμα, αλλά και εκείνη, η οποία μετά την ακρόασή της στη Βουλή, έλαβε τις περισσότερες ψήφους.
Τις τελευταίες ημέρες όμως, το σκηνικό υπέστη... ρωγμές, από σκέψεις, που οδηγούσαν σε μία υποψηφιότητα εντελώς... αουτσάιντερ!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο... τραπέζι έπεσε το όνομα του Αρεοπαγίτη Θόδωρου Κανελλόπουλου, ο οποίος ήταν και πρώην προιστάμενος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου.
Φαίνεται όμως ότι, η πολύ τολμηρή έως ακραία σκέψη, προς το παρόν τουλάχιστον δεν καρποφόρησε, καθώς επικράτησε πιό συνετή εκδοχή, που υπέδειξε τα “αγκάθια” μιας τέτοιας επιλογής.
Ενα από αυτά, είναι το... μακροβούτι στην επετηρίδα, που θα έπρεπε να γραφτεί στα ρεκόρ... Γκίνες, καθώς 24 θέσεις πίσω, δεν είναι παίξε – γέλασε.