Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

θα προφυλακιστεί αύριο η βιτριολίστρια Εφη;

Επίθεση με βιτριόλι: Θα προφυλακιστεί η 35χρονη, εκτιμά ο Κεχαγιόγλου | in.gr

Ενα βήμα πριν από την προφυλάκιση της, βρίσκεται η 35χρονη Εφη, που απολογείται αύριο στον ανακριτή, για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στην 34χρoνη Ιωάννα.
Το πιθανότερο είναι ότι, μετα την απολογία της στον ανακριτή, η 35χρονη κατηγορούμενη, που φέρεται ότι, κατέστρεψε για πάντα, με βιτριόλι το πρόσωπο της 34χρονης συγχωριανής της, θα κρατηθεί προσωρινά, καθώς το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, γιά το οποίο κατηγορείται,  "σηκώνει" ακόμη και προσωρινή κράτηση.
Η άσκηση δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας  βασίζεται νομικά στο γεγονός ότι, η ποσότητα του καυστικού υγρού, που κατά τη δικογραφία η κατηγορουμένη έριξε στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της 34χρονης Ιωάννας, θα μπορούσε να την έχει σκοτώσει, εαν την είχε καταπιεί.

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας αναφέρεται πως από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο σημείο της επίθεσης «προκύπτει ότι το υγρό της επίθεσης περιείχε πυκνά διαλύματα θειικού οξέος, το οποίο σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες αξιωματικούς μπορεί να προκαλέσει σε σοβαρές εκθέσεις το θάνατο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας, η νεαρή γυναίκα από την επίθεση που δέχθηκε έχει υποστεί εγκαύματα από το βιτριόλι στο 93% του προσώπου αλλά και το 30% του σώματός της.

Για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινή, που πέντε χρόνια καθειρξη και φτάνει τα  12,5 χρόνια κάθειρξη.

 Αν, ωστόσο, το δικαστήριο αναγνωρίσει στον δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος ελαφρυντικό, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 2,5 έτη και να εκλείψει έτσι κάθε πιθανότητα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή.