Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Τα πάνω - κάτω και τα κάτω... πάνω! (VIDEO)


Συνεχίζονται οι ανατροπές στην Αθλητική Δικαιοσύνη, μετά απο την επιστολή - "φωτιά", που έστειλε σε Κυβέρνηση και ΕΠΟ, ως πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου, η αρεοπαγίτη Διονυσίας Μπιτζούνη, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στο Open", την περασμένη Δευτέρα.

Δείτε την εκπομπή:https://www.tvopen.gr/watch/47324/hdikhstoopen162f112f2020

Με την επιστολή, που αποκάλυψε η εκπομπή, η κ. Μπιτζούνη και οι άλλοι τρεις ανώτατοι αθλητικοί δικαστές, δήλωσαν ότι, απέχουν πλέον από τα καθήκοντα τους στο Ανώτατο Δικαιοδοτικό Οργανο του Ποδοσφαίρου.

Η κίνηση της προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου Διονυσίας Μπιτζούνη ήταν μονόδρομος, μετά την - ουσιαστικά πραξικοπηματική κατάργηση των αθλητικών δικαστών,  καθώς το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν προβλέπει μεταβατική διάταξη, η οποία να ορίζει ότι, παραμένουν στις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν από τους νέους, που θα προκύψουν με το νέο σύστημα.

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά τους καταργούν, αφού ούτε να δικάσουν μπορούν, αλλά ούτε και να εκδώσουν τις αποφάσεις, για υποθέσεις, που έχουν ήδη συζητήσει, καθώς δεν έχουν πλέον δικαιοδοσία.


Η κ. Μπιτζούνη, η οποία είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, την οποία συνυπέγραψαν και τα υπόλοιπα μέλη του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Αρεοπαγίτες Χρήστος Κατσιάνης, Ιωάννα Μαργέλου - Μπολτουδάκη και Κυριάκος Φώσκολος, επικαλείται λόγους ευπρέπειας, οι οποίοι δεν της επιτρέπουν, να παραμείνει στη θέση της, η οποία καταργήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, καθώς στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους δικαστές, που θα απαρτίζουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει μεταβατική διάταξη, παρά το γεγονός ότι, είχε επισημανθεί η αναγκαιότητά της και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, με επιστολή του προς τον κ. Τσιάρα.

Η κίνηση Μπιτζούνη αποκαλύπτει το τεράστιο κενό στην αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς χωρίς μεταβατική διάταξη, ο νέος νόμος για τους αθλητικούς δικαστές, ουσιαστικά τινάζει στον αέρα και τα τρία δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, που πλέον δεν υφίστανται. 

Την επιστολή Μπιτζούνη συνυπέγραψαν και οι τρεις ανώτατοι δικαστές του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η επιστολή εστάλη στην ΕΠΟ, ενώ παραδόθηκε και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία θα την διαβιβάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικαστικές πηγές από τη ηγεσία της Δικαιοσύνης υποστήριζαν ότι, ακόμη και τώρα, εκ των υστέρων,  να ψηφιστεί μεταβατική διάταξη, το κενό έχει δημιουργηθεί και δεν "θεραπεύεται".

Οι υποθέσεις, που έχουν συζητηθεί από τις καταργηθείσες συνθέσεις των αθλητικών δικαστών, θα πρέπει να επανασυζητηθούν!