Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Μπενέα στο Metropolis: H εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου σαρώνει το διαδίκτυο, για το κορωνο - πάρτυ, με τους παίχτες του Ολυμπιακού


Οι "Δικογραφίες" φιλοξενήθηκαν στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης
 Metropolis 95.5,  με αφορμή την αποκάλυψη της Μαίρης Μπενέα, στη χτεσινή τηλεοπτική "Δίκη στο Open", γιά την παρέμβαση της εποπτεύουσας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εισαγγελέα Εφετών Βιργινίας Σακελλαροπούλου, για το κορωνο... πάρτυ, στο οποίο συμμετείχαν και παίκτες του Ολυμπιακού


Η εισαγγελέας ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να κάνει ΣΑΡΩΣΗ στο διαδίκτυο και να ψάξει, εάν προηγήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα, για το πάρτυ, καθώς επίσης, εάν γίνονται μέσω διαδικτύου, παρόμοιες προσκλήσεις.

ΜΠΕΝΕΑ: "Ενήργησε πολύ γρήγορα η κ. Σακελλαροπούλου. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όταν όλος ο κόσμος θυσιάζει πολύ σοβαρότερα πράγματα από την διασκέδασή του, πειθαρχώντας στην οδηγία της Κυβέρνησης, κάποιοι άλλοι δεν είναι δυνατόν να θέτουν την υγεία όλων σε κίνδυνο. Η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε παραγγελία να ελεγχθεί, εκτός από την 24χρονη, αν είναι και άλλοι εμπλεκόμενοι ποινικά. Οι χθεσινές ενέργειες της δικαιοσύνης και της αστυνομίας ήταν πολύ απλές» είπε αρχικά και πρόσθεσε:  

«Η κ. Σακελλαροπούλου, όμως, το έψαξε περισσότερο, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στα αυτιά της ότι, υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα. Eπικοινώνησε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζήτησε, να γίνει σάρωση στο διαδίκτυο, για να διαπιστωθεί αν έγινε έτσι. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουν ποινικές ευθύνες και άλλοι, εκτός από την 24χρονη, που φέρεται ως διοργανώτρια του πάρτυ, συνελήφθη και δικάζεται στις 19 Νοεμβρίου στο Αυτόφωεο, καθώς χτες ζήτησε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερη.. Η εισαγγελέας ζήτησε από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε περίπτωση, που διαπιστώσουν τέτοια περιστατικά, να σχηματίζουν δικογραφία, να ενημερώνουν το οικείο αστυνομικό τμήμα και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασια. Δηλαδή, να γίνονται συλλήψεις!"

Και συμπλήρωσε: "Και αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι προκλητικό. Και επειδή πιστεύω ότι, πρέπει να εξαντλούνται τα όρια του νόμου, μπορώ να πω ότι, έχει και ποινική διάσταση και θεωρείται διέγερση, ξεσηκώνει τον κόσμο, να παραβεί τα μετρα, για τον κορωνοϊό".

Σε αλλο σημείο είπε: "Eπίσης, επειδή έχει γίνει θόρυβος με το πρόστιμο των 300 ευρώ, αυτά τα μέτρα προκαλούν ανισότητα. Για τον φτωχό είναι πρόβλημα τα 300 ευρώ, για τον πλούσιο είναι αδιάφορο».

Υπογράμμισε ότι: «Το άρθρο νόμου για την παραβίαση των μέτρων λέει έως τρία χρόνια φυλάκιση. Αν αποδεδειγμένα, όμως, ασθενήσει κάποιος και υπάρξει διασπορά του ιού τότε είναι κακούργημα και πάει μέχρι δέκα χρόνια».