Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Διεκδικούν και οι δύο την ίδια...

Στα χέρια της Αρεοπαγίτη και προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ Διονυσίας Μπιτζούνη οι ελπίδες δύο υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, που διεκδικούν, το ποιός θα είναι τελικά πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος έχει ήδη καταλάβει αυτή τη θέση, ή ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κοκκόρης, ο οποίος κατέθεσε ένσταση επί του εκλογικού αποτελέσματος, ζητώντας επανακαταμέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος?

Η εμπλοκή της κ. Μπιτζούνη στην πολιτική τους κόντρα, δεν αφορά φυσικά την... ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής, αλλά το Εκλογοδικείο, στο οποίο η ανώτατη δικαστής είναι μέλος και μάλιστα το πλέον έμπειρο.

Λόγω της εμπειρίας της, η κ. Μπιτζούνη ορίστηκε υπεύθυνη, για την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία της καταμέτρησης, με επίκουρο την εφέτη Διονυσία Γκίκα.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κοκκόρης, ο οποίος κατετάγη ένατος, με 13.321 σταυρούς, μόλις 114 σταυρούς λιγότερους από τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Ταχιάο, ο οποίος συγκέντρωσε 13.435 σταυρούς, εκτίμησε, στην αίτηση του ότι, προκύπτουν στοιχεία από την επανακαμέτρηση, που ο ίδιος έκανε, τα οποία αφήνουν το περιθώριο για ανατροπή στην κατάταξη του ψηφοδελτίου της ΝΔ.