Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Και ο Αρειος Πάγος, τους είχε πετάξει το μπαλάκι στα... μούτρα!

Εχει πέσει όλη η Κυβέρνηση και όχι μόνον, πάνω στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για τη χτεσινή της ανακοίνωση, περί αντισυνταγματικότητας της απαγόρευσης των συναθροίσεων, με μία και μόνη, γιά όλη την επικράτεια αστυνομική διάταξη, όταν το Σύνταγμα ορίζει ρητά τους όρους, με τους οποίους μπορεί να έχει ισχύ μία τέτοια απαγόρευση.

Για να εξηγούμαστε:

H Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων και κυρίως ο πρόεδρος της, εφέτης, Χριστόφορος Σεβαστίδης, δεν παρότρυνε τον κόσμο, να κατέβει στην πορεία του Πολυτεχνείου, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη πορεία.

Εξήγησε επιστημονικά, τη λειτουργία της Πολιτείας, με όρους Δημοκρατίας και ωριμότητας!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, είχε προηγηθεί ο Αρειος Πάγος, που ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ του, είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη, που προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα σε δημόσιες - υπαίθριες συναθροίσεις, προκειμένου ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ του, να διαλύονται.

Το είχε επισημάνει, με γνωμοδότηση του ο αντεισαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Παπαγεωργίου, κρίνοντας ότι, "η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, που κρίνεται αναγκαία από το νόμο, για την απόφαση της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής περί της διάλυσης της συνάθροισης, αποτελεί διοικητική πράξη" και είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα, με το άρθρο 89 του Συντάγματος, όπως ρητά ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, "η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται".

Η γνωμοδότηση αυτή του κ. Παπαγεωργίου, είχε εκδοθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2020, όταν, προφανώς η Κυβέρνηση έβλεπε τι έρχεται και κατά την πάγια τακτική των κυβερνώντων, προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, η οποία αυτή τη φορά τους το πέταξε στα μούτρα!