Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

NOOR ONE: Στρίβειν διά του... αρραβώνος!

 Μοντέλο... Βασιλικής Βλάχου επέλεξε ο Αρειος Πάγος, γιά να "παγώσει" τη μετάθεση του ανακριτή Πειραιά Iωάννη Πετρόπουλου.

Κοινό σημείο και των δύο, η... υπόθεση του Noor One!

Kαι εξηγούμε:
Την ίδια συνταγή, που ακολούθησε στην περίπτωση της εισαγγελέα εφετών Βασιλικής Βλάχου, η οποία επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για τη θέση της εισαγγελέα - επόπτη της ΕΥΠ και μάλιστα με οριακή πλειοψηφία 6 - 5, ακολούθησε και τώρα, στην περίπτωση του ανακριτή του Νoor One Ιωάννη Πετρόπουλου, που ενώ μετατέθηκε τον περασμένο μήνα, από το Πρωτοδικείο Πειραιά στο Πρωτοδικείο Αθήνας, με απόφαση το ΑΔΣ, τελικά δεν φεύγει ακόμη.

O λόγος? 

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η υπόθεση του Noor One!

Η κ. Βλάχου, επιθυμούσε διακαώς, να οριστεί εισαγγελέας ΕΥΠ, από τον περασμένο χρόνο, όταν χήρεψε η θέση με την προαγωγή σε αντεισαγγελέα ΑΠ της μέχρι τότε εισαγγελέα ΕΥΠ κ. Αδειλίνη, η οποία κάλυψε το κενό στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, από τον αδόκητο θανατο του αντεισαγγελέα ΑΠ Αντώνη Λιόγα.

Ηταν ήδη όμως εισαγγελέας έδρας στη δίκη του Noor One, στο Πενταμελες Εφετείο Πειραιά, από όπου δεν μπορούσε να αποχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Ετσι, η θέση επόπτη εισαγγελέα ΕΥΠ παρέμεινε κενή, μέχρι τον περασμένο μήνα, που ολοκληρώθηκε η δίκη του Noor One.

Ομως η επιλογή της κ. Βλάχου, για τη θέση της εποπτείας της ΕΥΠ, που τόσο επιθυμούσε, είχε ήδη γίνει από το ΑΔΣ, στις 29 Ιουνίου, με ψήφους 6 - 5.

Επειδή όμως δεν είχε ολοκληρωθεί η δίκη του Noor One, δεν της κοινοποιείτο ο διορισμός της.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του Πρωτοδίκη Ιωάννη Πετρόπουλου, ο οποίος είχε οριστεί ανακριτής Noor One, μετά την αποχώρηση της πρώτης ανακρίτριας Ευγενιας Αλεξακίδου και της δεύτερης, που επίσης εγκατέλειψε και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, Καλλιόπης Μάντακα.

Ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος παρέλαβε, άμα τη αποχωρήσει της κ. Μάντακα, την υπόθεση της ποινικής δίωξης, για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor One, με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη,  επιθυμούσε διακαώς, να αποχωρήσει και από την υπόθεση και από το γραφείο του.

Γι΄αυτό ζήτησε μετάθεση, η οποία δεν έγινε δεκτή από το ΑΔΣ τον περασμένο Ιούνιο.

Αντίθετα, η αίτηση του έγινε δεκτή τον περασμένο μήνα και μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθήνας.

Παρ΄όλα αυτα, δεν αποχωρεί ακόμη, καθώς, όπως συνέβη και στην περίπτωση της εισαγγελέα εφετών Βασιλικής Βλάχου, δεν του έχει κοινοποιηθεί ακόμη η μετάθεση.

Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι, η μετάθεση θα υλοποιποιηθεί, αφού ολοκληρωθεί η ανάκριση του Noor One!