Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ: "ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ"!

Η ελευθερία της έκφρασης είναι σημαντικότερη από την κριτική σε βάρος δικαστικών λειτουργών, ακόμη και την κακόβουλη!

Αυτή είναι η άποψη του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη, σε άρθρο του, το οποίο ανέδειξε χτες η τηλεοπτική "Δίκη στο Open", με αφορμή τα περιστατικά στοχοποίησης αθλητικών δικαστών, όπως συνέβη με την εφέτη και μέλος της Διοίκησης της ΕνΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη, η οποία παραιτήθηκε από τη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την επίθεση, που δέχτηκε από αθλητικά sites.

Τολμηρή και απόλυτα ταυτισμένη με τις δημοκρατικές ελευθερίες η απόψη του κ. Σεβαστίδη, ανοίγει τα όρια της κριτικής σε βάρος δικαστικών λειτουργών, καθώς πιστεύει ότι: “ ... τα μέλη των Δικαστικών Ενώσεων περισσότερο εκτεθειμένα στον δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση οφείλουν να δείχνουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δικαστικοί λειτουργοί ως φορείς δημόσιας εξουσίας οφείλουν να ανέχονται την κριτική, ακόμα και την πιο επιθετική και κακόβουλη”.

Και συμπληρώνει: “Οι Δικαστικές Ενώσεις δεν μπορούν να απαγορεύσουν το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα της κριτικής, ακόμα και της άδικης. Απειλές για άσκηση ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων σε όσους καταφέρονται κατά συναδέλφων, βρίσκονται μακριά από τις αντιλήψεις μας για τον τρόπο λειτουργίας ενός συλλογικού οργάνου, που θεωρεί την αντίθετη άποψη οξυγόνο της δημοκρατίας... Η υιοθέτηση μιας τυφλής συντεχνιακής λογικής θα ανέκοπτε κάθε προσπάθεια προσέγγισης της κοινωνίας και θα ακύρωνε τον εξωστρεφή προσανατολισμό των τελευταίων ετών...”.