Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Η Χασίγια δεν είναι πιά εδώ! Με ευθανασία "έφυγε" το λευκό τιγράκι...


Η Χασίγια δεν είναι πιά εδώ!

Η μικρή θηλυκή τίγρης  πλήρωσε με τη ζωή της, το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, από το οποίο κτηνάνθρωποι, που πουλάνε άγρια ζώα, θησαυρίζουν με το μαρτύριο τους.

Το λευκό τιγράκι, που άγνωστοι εγκατέλειψαν παράλυτο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, πριν από πέντε εβδομάδες, έφυγε από τη ζωή, με ένεση ευθανασίας.


Η Χασίγια, όπως τη βάφτισε ο Γαλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει όπως η συνονόματη Ινδιάνα της Φυλής των Ναβάχο, το κορίτσι που σηκώθηκε.

Η μικρή λευκή τίγρης, που μας έκλεψε την καρδιά και φυλάκισε τη σκέψη μας στα πελώρια γαλάζια μάτια της, δεν κατάφερε να μείνει ζωντανή.

Η απόφαση της Επιτροπής των 12 κτηνιάτρων, που έκριναν ότι, είχε ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας, που καθιστούσαν τη ζωή της μαρτυρική, εκτελέστηκε σήμερα το πρωί, στο Αττικό Πάρκο, παρουσία όλων.

Μιά ένεση με νάρκωση, κοίμισε τη μικρή τίγρη, γιά να μην καταλάβει το τέλος της σύντομης και βασανισμένης ζωής της.

Η Χασίγια, που μας γέμισε ελπίδα ότι, γίνονται και θαύματα, αφήνει μιά μεγάλη πληγή, για να θυμίζει τις τραγικές συνέπειες από το εμπόριο άγριων ζώων.

Τις ημέρες, που φιλοξενείτο και νοσηλευόταν στο Αττικό Πάρκο, έδειχνε να λατρεύει δύο πράγματα.

Τον ήλιο, που της στέρησαν αυτοί, που την κρατούσαν φυλακισμένη, πριν την εγκαταλείψουν στο Αττικό Πάρκο και τα χάδια στη λευκή γούνα της και στο πανέμορφο κεφάλι της.

Το πόσο αγαπούσε τα χάδια, το έδειξε ακόμη κι όταν βρισκόταν μέσα στο αναρρωτήριο, μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, για να της πάρουν δείγμα οστών, για βιοψία και να της αφαιρέσουν τη λάμα από το ποδαράκι της.

Αυτή ήταν και η τελευταία μας συνάντηση.

Με χάδια, στα οποία ανταποκρίθηκε στη γλώσσα, που μιλάνε οι τίγρεις.

Κι ένα βλέμμα όλο ευγνωμοσύνη, σαν δώρο για τις επισκέψεις μας στο Αττικό Πάρκο!

Από τη Χασίγια έχει μείνει μόνο, το λευκό λούτρινο τιγράκι, με το οποίο κοιμόταν αγκαλιά, τις νύχτες στο αναρρωτήριο του Αττικού Πάρκου.

Αντίο Χασίγια! Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...