Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Βίκτορας Μητρόπουλος: " Ο νόμος που κατασκευάστηκε για μένα, ίσχυσε γιά πολλούς άλλους εκτός από μένα!


Ο εκδότης της εφημερίδας η "Αποψη" και πρώην Πρόεδρος της  ΕΠΑΕ Βίκτορας Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο άρθρο του δικηγόρου και Προέδρου του ΙΔΕΑΔ Ανδρέα Μαλάτου, ο οποίος τον επικαλείται, έκανε την παρακάτω δήλωση στις "Δικογραφίες":

"Το άρθρο είναι σωστό, εκτός από την αναφορά στο πρόσωπο μου όπου προφανώς, εκ παραδρομής, ο κ. Μαλάτος ανάφερε ότι, εξέπεσα του αξιώματος μου. Αυτό δεν είναι αληθές, δεδομένου ότι, αμέσως μετά την απαράδεκτη απόφαση της κατευθυνόμενης τότε Επιτροπής Εφέσεων προσέφυγα στα δικαστήρια, στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων, κέρδισα την απόφαση και παρέμεινα στη θέση μου ως Πρόεδρος, μέχρι το τέλος της θητείας μου το 2001 όπου στη συνέχεια δεν έθεσα υποψηφιότητα - άλλωστε δεν είχε και νόημα να γίνεις Πρόεδρος με αντίπαλο τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Φλωρίδη και βεβαίως επί της ουσίας, εάν η διάταξη είναι αντισυνταγματική ή όχι δεν εκρίθη ποτέ, γιατί μετα από περέλευση -2 - 3 μηνών αθωώθηκα από κάθε κατηγορία, με αποτέλεσμα να παραμείνει ο νόμος Φλωρίδη, που επί 22 χρόνια ισχύει. Ο νόμος που κατασκευάστηκε για μένα, ίσχυσε γιά πολλούς άλλους εκτός από μένα!

Και συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος:

"Oσον αφορά τον κ. Φλωρίδη, ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του και για το συγκεκριμένο υπουργό θα χρησιμοποιήσω μιά φράση του τότε ιδιοκτήτη και Προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη: "Κάποιους, θα τους ψάχνουμε και δεν θα τους βρίσκουμε"!