Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Η "Χασίγια", το λευκό τιγράκι, που μας έκλεψε την καρδιά, θα θανατωθεί!







Με ευθανασία θα τελειώσει η σύντομη και βασανισμένη ζωή της μικρής Χασίγια.

Η μικρή λευκή θηλυκή τίγρης, με τα πελώρια γαλάζια μάτια, που άγνωστοι εγκατέλειψαν παράλυτη σε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, όσο και αν συγκίνησε το πανελλήνιο, δεν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα για τη ζωή της.

Η Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που είχαν αναλάβει να μελετήσουν και να αποφασίσουν την εξέλιξη της υγείας της, κατέληξαν ότι, δεν μπορεί να βελτιωθεί η πολύ επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, ούτε και να ξαναπερπατήσει.



Ετσι, πρότειναν την ευθανασία ως την κατάλληλη επιλογή, για το ίδιο το ζώο.

Στο πόρισμα τους αναφέρουν ότι, η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη, το τιγράκι υποφέρει καθημερινά, με «κάθε του ανάσα».



Σε αυτό φέρονται να συγκλίνουν και οι γνώμες συναδέλφων τους στο εξωτερικό, που πρότειναν να γίνει ευθανασία άμεσα.

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ ανέφερε ότι, το πόρισμα των κτηνιάτρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, δυστυχώς.

«Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε και του χορηγήσαμε όσες θεραπείες έπρεπε. Η κατάσταση όμως είναι μη αναστρέψιμη κι αυτή είναι και η γνωμοδότηση όλων των κτηνιάτρων που είδαν τις εξετάσεις του από το εξωτερικό. Το ζώο έχει πάρα πολλά προβλήματα και υποφέρει καθημερινά, δυσκολεύεται ακόμα και για τις πιο βασικές του ανάγκες», είπε.

Ο κ. Λεσουέρ, που ήταν βαθύτατα λυπημένος είπε επίσης ότι, επισκέφτηκε τη Χασίγια το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών κ.Μπόκαρης, στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης. Επίσης έχουν ήδη ενημερωθεί για το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ , όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Μασούρα. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Εμείς ζητήσαμε να γίνει άμεσα η ευθανασία, γιά να μην υποφέρει η Χασίγια από το μαρτύριό της".

Η ημέρα και η ώρα της ευθανασίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Μάθαμε μόνο ότι, πρώτα θα τη ναρκώσουν, για να κοιμηθεί και στη συνέχεια θα της χορηγήσουν φάρμακο ευθανασίας.

Η Χασίγια, που δεν κατάφερε να γίνει "το κορίτσι που σηκώθηκε", όπως η Ινδιάνα της φυλής των Ναβάχο, που πήρε το όνομα της, άφησε ανεξίτηλα ίχνη στην καρδιά και στη σκέψη μας.

Αν υπάρχει Παράδεισος για τίγρεις, σίγουρα θα πάει εκεί...