Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δικαστική έρευνα σε βάρος γνωστού Βορειοελλαδίτη Δημάρχου της ΝΔ

Δικαστική έρευνα σε τρία επίπεδα, διενεργείται σε βάρος γνωστού Δημάρχου της Βόρειας Ελλάδας, που πρόσκειται στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κινηθεί εναντίον του η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από καταγγελίες ότι, ο επί σειρά ετών Δήμαρχος, που εκλέγεται σε δημοφιλέστατη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, φέρεται ότι, έπαιρνε προμήθεια 12 % ανά έργο, από τους εργολάβους με τους οποίους συνεργαζόταν, με αποτέλεσμα να έχει ζημιώσει το Δημόσιο χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του, ο Δήμαρχος φέρεται ότι, προσλάμβανε με εξάμηνες συμβάσεις εργαζόμενους, οι οποίοι δούλευαν για τους εργολάβους, στους οποίους οποίους ανέθετε δημοτικά έργα!

Γιά την ίδια υπόθεση, διενεργεί έρευνα και ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από ανώνυμη επιστολή, που έφτασε στα χέρια του.

Στην επιστολή, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο του κ. Βουρλιώτη, ο Βορειοελλαδίτης Δήμαρχος καταγγέλεται για παράνομη οικονομική δραστηριότητα, ενώ φέρεται να παρατίθενται σειρά στοιχείων εναντίον του.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ένα από τα στοιχεία, που φέρονται να συνηγορούν υπερ των καταγγελιών κατά του Δημάρχου, προκύπτει από το ίδιο το πόθεν έσχες του, καθώς επί χρόνια φέρεται να μην ξοδεύει τα χρήματα που εισπράττει από μισθούς!.

Η Δικαιοσύνη κινείται με απόλυτη μυστικότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ωστόσο, μελανό σημείο στην υπόθεση, που φέρεται να λειτουργεί ανασταλτικά για την ταχύτητα της έρευνας είναι οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί, με τους οποίους κινείται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που επίσης ψάχνει τις συμβάσεις του Βορειοελλαδίτη Δημάρχου με τους εργολάβους.