Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Υπάρχει ελπίδα γιά τη Χασίγια? Ολα δείχνουν ευθανασία!


 Η ζωή της Χασίγια, της μικρής λευκής θηλυκής τίγρης, που εγκαταλείφτηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Παρκο, βρίσκετα στα χέρια των 12 κτηνιάτρων, που αποτελούν την Ομάδα Εργασίας, η οποία συστήθηκε από το Υπουργείο, για να παρακολουθεί την πορεία της υγείας της.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, που αγάπησε  όλη Ελλάδα, δεν ήταν αισιόδοξες, γιά την εξέλιξη της υγείας της.

Οι εξετάσεις βιοψίας οστών, τις οποίες υπεβλήθη η μικρή λευκή τίγρης, αφού της αφαιρέθηκε και μεταλική λάμα, που είχε τοποθετήσει ο άγνωστος, που την απέκτησε παράνομα και την κακοποίησε, έδειξαν ότι, πάσχει από σοβαρή μεταβολική νόσο, που της προκαλεί κατάγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται στην έσχατη λύση, καθώς όπως λένε δεν θα υπάρχει ποιότητα ζωής, για το τιγράκι, που είχε την ατυχία, να αιχμαλωτιστεί από άγνωστους κτηνανθρώπους, οι οποίοι του συμπεριφέρθηκαν με απανθρωπιά και βαρβαρότητα, με σκοπό το κέρδος.

Γιά την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και οι δύο αρμόδιες εισαγγελεις, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών γιά την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος κ. Σταθουλοπούλου, οπως και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, που εποπτεύει την υπόθεση σε ανώτερο επίπεδο.

 Στο μεταξύ, η Χασίγια εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο, ανήμπορη να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζαν Λε Σουέρ ειπε ότι φροντίζουν τη μικρή τιγρη, όπως κάνουν καθημερινά εδώ και πέντε εβδομάδες.

Την ταίζουν μπαλίτσες φρέσκου κιμά και της χορηγούν θεραπευτική αγωγή και βιταμίνες.

Η Χασίγια κάθεται ή κοιμάται σε ενα παιδικό πάρκο, αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι και η μοναδική της συντροφιά!

Υπάρχει ελπίδα γιά τη Χασίγια, να γίνει πραγματικότητα το όνομα της, που είναι το όνομα Ινδιάνας της φυλής των Ναβάχο και σημαίνει " Το κορίτσι που σηκώθηκε"?