Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Παραίτηση - "βόμβα" Τζανερίκου μετά τη «θύελλα», για την τροπολογία Κασιδιάρη!


Την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα υπέβαλε πριν από λίγο  ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος προήδρευε στο Α1 τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα κρίνει την 
κάθοδο στις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με πρόεδρο τον ε.τ Αντισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο. 

Ο ανώτατος Δικαστής  Χρήστος Τζανερίκος είχε καταγγείλει πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την τροπολογία Κσιαδιάρη, την οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει φωτογραφική διάταξη, που έχει στο «στόχαστρο» τον ίδιο.

Ο ανώτατος δικαστής Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε στις "Δικογραφίες" και στο iEidiseis, ότι δεν δέχτηκε πιέσεις για την απόφασή του, αλλά οδηγήθηκε στην παραίτηση για λόγους ευσυνειδησίας και προσωπικής επαγγελματικής ευθιξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η παραίτηση του κ. Τζανερίκου δεν γίνει άμεσα δεκτή (μέσα σε δύο ημέρες) από τον υπ. Δικαιοσύνης, προκύπτει νομικό αδιέξοδο, διότι θα πρέπει να παρέλθει προθεσμία ενός μήνα, μέσα στην οποία ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή του.

Στην πολύ λιτή επιστολή παραίτησής του τονίζει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα, αλλά παραιτείται για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Σημειώνεται πως μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, την προεδρία του Α1 Τμήματος, που θα αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων, μεταξύ αυτών και του Κασιδιάρη, θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου.

Επισημαίνεται ότι, στο τέλος Ιουνίου ο Αντιπρόεδρος ΑΠ Χρήστος Τζανερίκος αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.