Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Ο Ανώτατος Εισαγγελέας, που διάβασε το Ευαγγέλιο στα τουρκικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Και Τουρκομαθής και θεολόγος, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου άφησε άφωνο το εκκλησίασμα, στον Εσπερινό της Ανάστασης, όταν έψαλλε και διάβασε το αναστάσιμο μήνυμα στα τουρκικά!

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει δώσει σαφή δείγματα των ικανοτήτων του, όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε άλλους τομείς, καθώς ήταν αυτός, που παρέλασε ως Εθνοφύλακας, την 25η Μαρτίου, στη Σύρο, όπου υπηρετεί ως προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, φορώντας μάλιστα βαρύ οπλισμό!

Το απόγευμα της Ανάστασης ωστόσο, έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, καθώς έκανε χρήση της τουρκικής γλώσσας - από τις έξι που ομιλεί - διαβάζοντας στην εκκλησία της Σύρου, στον Εσπερινό της Αγάπης, το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου, που είθισται να διαβάζεται σε όλες τις γλώσσες.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα και το πτυχίο του στη θεολογία, ολοκληρώνει το Β έτος των σπουδών του στη Μουσουλμανική κατεύθυνση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, πιστεύει ότι, "η γλώσσα, ασχέτως του ποιός την ομιλεί, είναι όχημα".

Ενώ αναφερόμενος στην εκκλησιαστική του παρουσία, στον Εσπερινό της Ανάστασης, όπου διάβασε το μήνυμα του Ευαγγελίου στα τουρκικά, συμπληρώνει: 'Eίναι σημαντικό να διατυπώσουμε το Ευαγγέλιο σε γλώσσα, που μιλούν αλλόθρησκοι, για να απευθύνουμε το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού και σε αυτούς"!