Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Διά χειρός... Ηλιάνας, προσωρινή διοικούσα στην Ενωση Ποινικολόγων - Μαχόμενων Δικηγόρων


Αλλαξε χέρια η Ενωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, καθώς με απόφαση της πρώην ανακρίτριας εξοπλιστικών και πρώην ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, διορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, μέχρι να γίνουν νέες εκλογές στη δικηγορική Ενωση.
Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας  "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" της 31.11.2019 και από τη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ":


"Ανακωχή στον... πόλεμο των ποινικολόγων, με απόφαση της πρώην ανακρίτριας εξοπλιστικών. H πρώην ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, που έστειλε στη φυλακή τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Ρούλα Κουράκου, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Thales, είναι η πρόεδρος πρωτοδικών, με προσωρινή διαταγή της οποίας ορίστηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά τον... ενδοοικογενειακό πόλεμο, που ξέσπασε στους κόλπους της δικηγορικής Ενωσης, η οποία πλέον, με απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών κ. Ζαμανίκα, άλλαξε χέρια. Στο... τιμόνι της Ενωσης Ποινικολόγων, Μαχόμενων Δικηγόρων ανέβηκε ο ποινικολόγος Νίκος Γαλάνης, ο οποίος ήταν και ένας απο τους προσφεύγοντες στη διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθηνας, που ζητησαν διορισμό προσωρινής διοίκησης. Με την απόφαση της πρώην ανακρίτριας Διαφθοράς, μετά από τρία χρόνια, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Ταουξής, έχει πλέον την ιδιότητα του απλού μέλους. Στο 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο ορίστηκαν Α Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Μαντάς. B Αντιπρόεδρος: Γιάννης Γλύκας. Γεν. Γραμματέας: Bαγγελής Γκιγκιλίνης. Ταμίας: Δημήτρης Γκαβέλας και Αναπληρωτές γραμματέας και ταμίας: Aλέκος Παπατσώρης και Μαρία – Πηνελόπη Λιακόγκονα. Μέλη: Δημήτρης Κόκκορος και Βασίλης Ταουξής. Με την απόφαση Ζαμανίκα ματαιώθηκαν οι εκλογές, που είχε προκυρήξει, για την προηγούμενη Τρίτη 19 Νοεμβρίου, η διοίκηση Ταουξή".