Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Μήπως χρειαζόμαστε Τειρεσία... διαιτητή; (video)



Περί... ανηθικότητας διαιτητών ο λόγος στην προηγούμενη "Δίκη στο Open", την περασμένη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, με καλεσμένο στο στούντιο τον Αλέξη Κούγια, όπου έγινε ο παρακάτω διάλογος:
Θωμαίδης: Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα πόιντ σύστεμ από την ΚΕΔ, ώστε να είναι διάφανη η διαδικασία;
Κάκος: Θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς..
Κούγιας: Δηλαδή ο άλλος κάνει το έγκλημα, είτε για λόγους αγωνιστικούς, είτε για λόγους στοιχηματικούς, η εποχή της ηθικής αποδοχής, ότι, δηλαδή, πάντοτε είναι το ανθρώπινο λάθος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί... Κάποιοι διαιτητές, με κάποια λάθη, τα οποία καθορίζουν την τύχη ομάδων, ή εκθέτουν το κοινωνικό γεγονός του ποδοσφαίρου, πρέπει να εξαφανίζονται. Αυτό που γίνεται με τους διαιτητές, είναι πρωτοφανές. Εαν κάποιος είναι ανίκανος, είναι ανίκανος. Εαν κάποιος είναι ανήθικος όμως κι εσύ δεν δίνεις μιά λογική εξήγηση για τις πράξεις του, πρέπει να εξαφανίζεται.
Κάκος: Ο ανήθικος δεν είναι και ανίκανος;
Kούγιας: Οχι.
Θωμαίδης: Οχι. Μπορεί να είναι ικανός... ανήθικος.
Κούγιας: O ανίκανος μπορεί να είναι ηθικός άνθρωπος. Ο ανήθικος όμως συνήθως είναι ικανός και επειδή δεν έχει ηθική, δεν είναι έντιμος άνθρωπος, δεν αγωνίζεται ως διαιτητής με την ικανότητα του, δηλαδή εξελίχτηκε, γιατί είναι ανήθικος και συνεχίζει με την ανηθικότητα του και διατηρείται.
Μπενέα: Kύριε Κούγια, όπως τα λέτε, μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάτι σαν... Τειρεσίας διαιτητή; https://www.tvopen.gr/watch/11521/hdikhstoopen282f102f2019