Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Γιατί είπαν ΟΧΙ σε αναβάθμιση της ερευνας για το Μάτι οι ανώτεροι δικαστές

Αναστάτωση στους κόλπους της Δικαιοσύνης και πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία προκάλεσε η χτεσινή απόφαση της Ολομέλειας Εφετών της Αθήνας, που απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία 85 - 3, την πρόταση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραϊτάκη, να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή η έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές, με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.
Οι "Δικογραφίες" οφείλουν να ενημερώσουν τους επισκέπτες τους, γιά όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας, όπου συνεδρίασε χτες η Ολομέλεια του Εφετείου, όπως ότι:
- Δεν υπήρξε επιστολή του Προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας κ. Γιώργου Γρίβα προς τους ανώτερους δικαστές.
- Υπήρξε όμως συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες, του προέδρου Εφετών, που ήταν εισηγητής  της Ολομέλειας, με τον πρόεδρο της Τριμελούς κ. Γρίβα. 
- Στη συνάντηση αυτή ο κ. Γρίβας ενημέρωσε τον πρόεδρο Εφετων ότι, ο ανακριτής κ. Μαρνέρης, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση στο Μάτι, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάκριση και εντός του Δεκεμβρίου θα στείλει κλήσεις σε απολογία στους κατηγορούμενους.
- Ο εισηγητής μετέφερε τα παραπάνω στην Ολομέλεια και πρότεινε, να μην ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή.
- Αντίθετοι σε ειδικό εφέτη ανακριτή, για το Μάτι, εμφανίστηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες - ορισμένοι συνδικαλιστές ανώτεροι δικαστές.
Αυτά προς το παρόν...