Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πρόεδρος ΕΔΔΑ: "Mανωλάδα ζεις"!

"Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας. Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τη χώρα μας".
Με λίγα λόγια οριοθέτησε ένα "τεράστιο κίνδυνο", για τη χώρα μας  ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  κ. Λίνος –Αλέξανδρος Σισιλιάνος, μιλώντας για πρώτη φορά σε εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, προκειμένου να τον τιμήσουν για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του προέδρου του ΕΔΔΑ. 
Θέση την οποία για πρώτη φορά στα 60 χρόνια λειτουργίας του δικαστηρίου, αναλαμβάνει έλληνας.
Θέμα της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν οι πρόεδροι και των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, καθώς επίσης και μέλη της δικαστικής ελίτ, ήταν: "Πρόσφατες δημοσιευθείσες ελληνικές υποθέσεις στο ΕΔΔΑ και επιπτώσεις στην εθνική έννομη τάξη.

Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΖΕΙ...

Ο κ. Σισιλιάνος μίλησε για τη συνάντηση του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, όπου συζητήθηκε το προσφυγικό και η στάση της Ελλάδας, ενώ υποστήριξε ότι, δεν έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή της υπόθεσης της Μανωλάδας, που στοίχισε την καταδίκη της χώρας μας, σε αποζημίωση ύψους 676.363 ευρώ στα θύματα της υπόθεσης, όπως  αποφάσισε τότε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)Στην ομιλία του, για την οποία καταχειροκροτήθηκε τόνισε ότι, "ανέλαβε την προεδρία του ΕΔΔΑ  σε μία πολύ δύσκολη καμπή, όχι μόνο για τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των υποθέσεων,  αλλά κυρίως γιά το αντικείμενο, που είναι δύσκολες υποθέσεις τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό".
Ο πρόεδρος του ΕΔΔΑ αναφέρθηκε σε σειρά  Διακρατικών προσφυγών της Ουκρανίας κατά της Τουρκίας και τόνισε ότι, εκκρεμεί η απόφαση της Γεωργίας κατά της Ρωσίας,  που αφορά την επέμβαση του 2008.
"Πρώτη φορά εκκρεμούν τόσες διακρατικές πρόσφυγες, είπε και συμπλήρωσε: "H EΣΔΑ δεν είναι πολυτελές κείμενο. Αφορά πρωτίστως την εσωτερική έννομη τάξη. Ξεκινάει να εξετάζει μια υπόθεση μέρα την εξάντληση των εσωτερικών ενδίκων μέσων".