Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ακούει ο Αρειος Πάγος?

 Από το δικηγόρο Ανδρέα Αναγνωστάκη λάβαμε την παρακάτω επιστολή, η οποία αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση των "Δικογραφιών", με τίτλο: Aκούει ο Αρειος Πάγος?

Διαβάστε την:

Κυρία Μπενέα, 

Σε ανάρτησή ΣΑΣ της 10-3-2021 στο dikografies.blogspot.com επικαλεστήκατε έμμεσα αλλά καθαρά, την τιμωρητική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για Δηλώσεις εν ενεργεία ανώτερου δικαστή, (Εφέτη)  στον Τηλεοπτικό σταθμό “Βεργίνα”.

Αν μελετήσετε σφαιρικά την περίπτωσή του, που έχει τύχει ισχυρής δημοσιότητας, θα διαπιστώσετε πως περιέχεται σ’ αυτήν μεγάλη παθογένεια και στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την επιμέλεια, την επικοινωνία και την γονική αποξένωση.

Αυτά τα θέματα έχουν καταστεί επίκαιρα, με το Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προς ψήφιση για την συνεπιμέλεια.

Εχω την άποψη, πως η παραπάνω περίπτωση και το εντεύθεν φαινόμενο  πρέπει να μελετηθούν, ν’ αξιολογηθούν και ν’ αντιμετωπιστούν από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Τέτοιες φωνές σε τέτοια θέματα και μάλιστα από τα ενδότερα της παθογένειας, δεν πνίγονται.  Ούτε τ’ αντίστοιχα στόματα,  φιμώνονται.  Γιατί σχεδόν πάντα  έχουν ανοίξει  -και εξακολουθούν να ανοίγουν-  διαδρόμους διαφάνειας και καταστολής στα κοινωνικά, οικονομικά και βέβαια στα δικαστικά αδιέξοδα. 

                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                         Ανδρέας Αναγνωστάκης