Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

"Γκαζώνει" η έρευνα, για Παπαγγελόπουλο - Novartis, "παγώνει", για Αγγελή


Ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε στα καθήκοντα της, μετά από 45μερη νοσηλεία, η αρεοπαγίτης - ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και ξαναρχίζει την έρευνα, για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στην υπόθεση της Novartis.
Αντίθετα,"παγωμένο" παραμένει το σκηνικό, στο άλλο σκέλος της υπόθεσης της Novartis, που αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών,  σε βάρος του αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, ο οποίος, ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχε καταγγείλει την κ. Τουλουπάκη, για σκοπιμότητα στο χειρισμό της έρευνας.

Ο κ. Αγγελής ερευνάται ποινικά, για το εάν αφαίρεσε παράνομα όλα τα αρχεία της της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς επίσης ότι, ήταν ψευδείς οι καταγγελίες του, περί παρεμβάσεων “Ρασπούτιν” - Τουλουπάκη, στο χειρισμό της υπόθεσης Novartis.
Διενεργείται επίσης έρευνα σε βάρος του, μετά το πόρισμα του αντεισαγγελέα ΑΠ Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος πρότεινε, να μην διωχθούν Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη, ενώ αντίθετα ζήτησε την ποινική δίωξη, για κατάχρηση εξουσίας κ. Αγγελή, επειδή αρνήθηκε να παραλαβει το υλικό του FBI, για Νοvartis.