Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Ετσι κι αλλιώς, ΟΧΙ στον Κουφοντίνα..


"Eτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής”.

Mε αυτά τα λόγια σχολίασε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, που απέρριψε ομόφωνα  την αίτηση του, επί 60 ημέρες, απεργού πείνας,  για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, καθώς επίσης και την αίτηση του, για ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα σε δήλωσή της ανέφερε ότι, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, για προσφυγή στη Δκαιοσύνη.

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής”, τόνισε η κ. Κούρτοβικ.

Την περασμένη εβδομάδα και η εισαγγελέας Λαμίας είχε προτείνει  να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής Κουφοντίνα στον Δομοκό, ενώ ως προς το αίτημα, γιά ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας,είχε προτείνει να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.