Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Οταν πέφτουν οι μάσκες...

Βοά το Διαδίκτυο περί απόπειρας συγκάλυψης του εγκληματικού  τροχαίου στη Βουλή, με θύμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή Ιάσονα και δράστη οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της προσωπικής ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος αντί να παραδοθεί, φυγαδεύτηκε.

Ακόμη πιό αλγεινή, εξοργιστική,  κατάφωρα αντιδεοντολογική και παράνομη η συμπεριφορά του τροχονόμου, που έγινε μάρτυρας του τροχαίου και αντί να κρατήσει τα στοιχεία αυτόπτη μοτοσυκλετιστή, τον έβρισε και τον απέπεμψε, με απειλή προστίμου ότι, δεν φορούσε κράνος, ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΜΑΣΚΑ!

Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτο, που δημοσιεύουμε.

Μία ακόμη συμπεριφορά οργάνου της Τάξης, που εκθέτει κατά συρροήν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι "Δικογραφίες" αναδημοσιεύουν παρακάτω, δύο από τις πιό κραυγαλέες αναρτήσεις στο fb, για την υπόθεση του τροχαίου στη Βουλή.

Του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ Ευάγγελου Αντώναρου και του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα:


Τα αστυνομικά όργανα που ανήκουν στην Φρουρά της Βουλής έχουν αυξημένες ευθύνες, και λόγω του χώρου όπου υπηρετούν. Αυτό ισχύει κυρίως για τους τροχονόμους μπροστά στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου. Στα καθήκοντα αυτά δεν ανταποκρίθηκε ο τροχονόμος που ήταν υπηρεσία και έγινε μάρτυρας την περασμένη Παρασκευή του τροχαίου κατά την είσοδο υπηρεσιακού αυτοκινητου που είχε ως αποτέλεσμα τον (ουσιαστικά θανάσιμο) τραυματισμό νεαρού μοτοσυκλετιστή. Αντί να κρατήσει τα στοιχεία των μαρτύρων, τους έβρισε και τους απέπεμψε. Αλλοίμονο αν ένα οργανο της τάξης δεν μπορεί, ειδικά στην είσοδο της Βουλής, να διατηρήσει τη ψυχραιμία του. Ερωτώ λοιπόν τον Πρόεδρο της Βουλής; και τον Φρούραρχο: Εχουν ζητήσει ήδη την απομάκρυνση του απο τη Φρουρά; Εχουν κινηθει οι αυτονόητες διαδικασίες σε βάρος του; Ο,τιδήποτε άλλο υποδηλώνει πρόθεση συγκάλυψης.


Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ο φόνος του 23χρονου Ιάσονα δεν αποτελεί ατύχημα

Κατά μία «παράδοξη» εκδοχή για τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν ισχύει για τους ίδιους παρά μόνον για τους υπηκόους της…
Και γιατί όχι;
Αν στηθεί κανείς για λίγο στην είσοδο της Βουλής θα δει πως τηρούν την προτεραιότητα τα αυτοκίνητα που μπαινοβγαίνουν και επίσης πόσοι βουλευτές και υπουργοί φοράνε ζώνη ασφαλείας ή κράνος.
Ας μη ξεχνάμε πως πρώην υπουργός Μεταφορών αυτής της χώρας συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές Πινακίδες (Μιχάλης Λιάπης), ενώ ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνελήφθη (σε προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση) από υφιστάμενους του, μετά από καταδίωξη για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση διπλής διαχωριστικής (Μ. Χρυσοχοίδης).
Δυστυχώς ο Ιάσονας δεν είναι το πρώτο θύμα αυτής της λογικής: στις 5 Ιανουαρίου 2011 η 7χρονη Έρρικα που βγήκε να πεί τα κάλαντα στο Μενίδι, χτυπήθηκε θανάσιμα από μοτοσικλετιστή της ΔΙΑΣ που επιχείρησε να προσπεράσει φορτηγό. Την 1η Φεβρουαρίου 2013 η 20χρονη πεζή Πωλίνα Κελεμπετσιώτη παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στον Κορυδαλλό από περιπολικό.