Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τι λένε οι αντιφασίστες οπαδοί του Ολυμπιακού, για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη

 Οι αντιφασίστες οπαδοί του Ολυμπιακού, με ανάρτηση που έκαναν στη σελίδα τους στο Facebook (Olympiakos Fans Against Fascism), χαιρετίζουν το κάλεσμα, που πραγματοποίησαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιώνιου “Πάνθηρες” για την πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη.

Οι αντιφασίστες οπαδοί του Ολυμπιακού παραδέχονται ότι στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, με τον ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού, έλαβαν μέρος οργανωμένοι οπαδοί από τις τρεις μεγάλες αθηναϊκές ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) καθώς και Πανιώνιοι. 

Επίσης παίρνουν θέση, για όσα συνέβησαν κάνοντας λόγο για συσπείρωση των οπαδών όλων των ομάδων κατά του κρατικού αυταρχισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση.

“Συγχαρητήρια στους Πάνθηρες, καθώς με το κάλεσμα τους τη Δευτέρα κατάφεραν να συσπειρώσουν τη πλειονότητα των Αθηναίων οπαδών. Οργανωμένοι του Ολυμπιακού, της Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκοί πιο μεμονωμένα και φυσικά Πανιώνιοι, προσήλθαν μαζικά κατά εκατοντάδες στη Νέα Σμύρνη, εκφράζοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την εναντίωση τους στη μπατσοκρατία και τον κρατικό αυταρχισμό.

Αποδόμησαν το σύνηθες αφήγημα των Α.Ρ.Δ. , από τα κανάλια τους , μέχρι τα μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ που οι οπαδοί παρουσιάζονται μόνιμα σαν τέρατα, που θέλουν να συγκρούονται στα γήπεδα και στους δρόμους μέχρι θανάτου, σαν μαχαιροβγάλτες, αδίστακτους σαν μη κανονικοί άνθρωποι γενικότερα. Στην ατζέντα τους υπάρχουν μόνο τα «ραντεβού θανάτου», τα επεισόδια, τα καφριλίκια και όλα τα συναφή. Δεν κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, στην Ελλάδα ζούμε, σίγουρα υπάρχει δόση αλήθειας σε όλα αυτά, όμως είναι απλά η μια όψη του νομίσματος και όταν προβάλλεις μόνο την μισή αλήθεια είναι πολλές φορές χειρότερο και απο ψέμα.Αντιθέτως, οποιαδήποτε δράση αλληλεγγύης από τους συνδέσμους προς τους αδύναμους της κοινωνίας είναι απούσα από οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ιστότοπο και κανάλι.

 Σχετικά με την αστυνομοκρατία και τη συμμορία Χρυσοχοΐδη, τα μεμονωμένα περιστατικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ειναι αμέτρητα και σχεδόν πλέον σε καθημερινή βάση.

Πρωτα είχαμε την εισβολή μπάτσων σε κινηματογράφο με ανήλικα, μετά ντου σε κλαμπ σαν να πρόκειται για καμία γιάφκα, μετα ξυλοδαρμός πολίτη στην Κρήτη επειδή τον πέρασαν για …πακιστανό, ξεγύμνωμα κοπέλας πάνω στην Πατησίων για σωματικό έλεγχο;, εισβολή στο σπίτι Ινδαρέ κ ξυλο στον ίδιο και το παιδί του, σπάσιμο μαγαζιών στα Εξάρχεια ως αντίποινα για επεισόδια και γενικότερα μια άνευ προηγούμενου αστυνομοκρατία στην περιοχή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο στρατούς κατοχής, Βασίλης Μάγγος, σπάσιμο σαγονιού διαδήλωτη απο πυροσβεστήρα που πέταξε πανω του μπάτσος της Δρασης, ξυλο κ κυνηγητό σε ειρηνικές διαδηλώσεις, δεκάδες μπατσοι με ναζιστικά σύμβολα στις στολές τους, ξεγύμνωμα διαδηλωτών στη μέση του δρόμου κατα την σύλληψη τους, ξεγύμνωμα φοιτητή στο ΑΠΘ και γκλοπιές μαζι με χημικά στο γυμνό κορμί του, σχεδόν σε κάθε πορεία πλεον ξύλο σε φωτορεπόρτερ, ξύλο κ κυνηγητό στους πιτσιρικάδες στις πλατείες την περασμένη άνοιξη (όταν ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε φιέστες στην Ομόνοια με εκατοντάδες τομα), με αποκορύφωμα τους ξυλοδαρμούς στη Ν.Σμύρνη την Κυριακή, ενω σχετικά με οπαδούς, έπειτα απο μοτοπορεία Ολυμπιακων, ακολουθεί κυνηγητό σε δρόμους του Πειραιά και ξύλο σε όποιον έκριναν αυτοί οτι μπορεί να ειναι Ολυμπιακός και συμμετείχε σε αυτήν.

Τα περιστατικά ειναι τοσα πολλό που σίγουρα έχουμε παραλείψει πάρα πολλα. Η κανονικοποίηση της κρατικής βίας ειναι ολοφάνερο λοιπον οτι μας αφορά ολους και αν αγνοήσουμε το πρόβλημα ειναι σιγουρο οτι αργα η γρηγορα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

Με βάση ολα αυτα και την συσσωρευμένη οργή του λαου, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πιθανή ένωση οπαδων τους τρομάζει. Προτιμούν το διχασμό, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα ενωμένο οπαδικό κίνημα (έστω και για λίγο) μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα και να «διαλύσει» κάθε «απειλή» της ζωής μας. 

Το είδαν το 2012 στο Σύνταγμα, το είδαν και μετά από 9 χρόνια στη Νέα Σμύρνη. Ξέρουν τι μπορούν να πετύχουν οπαδοί και αντιφασιστικο κίνημα απο κοινού.Το ζητούμενο, επομένως, είναι να το αντιληφθούμε και εμείς όλοι και να καταστεί όσο πιο σαφές γίνεται ότι μπροστά στον ταξικό πόλεμο που εχει εξαπολύσει εδω και ενάμισι χρόνο η κυβέρνηση στην κοινωνική βάση, όπου κάθε έννοια προσωπικής ελευθερίας έχει καταπατηθεί-με τακτικές που ούτε το καραμανλικό καθεστώς και οι αποστατικές κυβερνήσεις δεν είχαν υιοθετήσει- , η συσπείρωση μας είναι επιτακτική και αναγκαία. Και αυτο φυσικά γιατι η ένωση των οπαδών, αλλάζει κατα πολυ τα δεδομένα στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Στη Νεα Σμύρνη οι πιο ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΑΝ και αυτο ειναι ενα δείγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε οταν αφήσουμε για λίγο τις όποιες διαφορές και συσπειρωθούμε για το καλο το δικο μας, των δικών μας ανθρώπων, για ενα μέλλον καλύτερο, για να εμπεδώσουν οσο καλύτερα γίνεται οτι απο δω και πέρα οταν ποναει ο λαος, θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες. Ψευδαισθήσεις δεν έχουμε, όλα αυτα δεν σημαίνουν οτι ξαφνικά θα σταματήσει η οπαδικη βια και οι συγκρούσεις, απέχουμε ετη φωτός απο κατι τέτοιο, ομως το να μπαίνουν στην ακρη για μερικές ωρες οι διαφορές μας είναι κάτι ΕΦΙΚΤΟ και κάτι που ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να εχει συνέχεια”. 

Πηγή: https://soccerplus.gr