Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ο πάγος


 Να γιατί έχει "παγώσει" η δικαστική διερεύνηση σε βάρος του αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, που αφορά τις καταγγελίες του, εναντίον Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη και την άρνηση του, να παραλάβει, στη Γενεύη το 2018, το υλικό του FBI, γιά την υπόθεση της Novartis.

O κ.  Αγγελήςέχει ζητήσει να συνενωθούν, λόγω συναφείας, οι δύο δικογραφίες εναντίον του, τις οποίες χειρίζονται δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών.

Την εναντίον του έρευνα, για μήνυση της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, που τον κατηγορεί ότι, ως επόπτης της, υφάρπαξε τα αρχεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς και πως οι εναντιον της καταγγελίες του είναι ψευδείς, τη διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς.
Ενώ τη δεύτερη έρευνα, που στηρίζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα ΑΠ Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος έχει ζητήσει δίωξη Αγγελή, για κατάχρηση εξουσίας, γιά το ότι, δεν παράλαβε το υλικό του FBI, τη χειρίζετι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος (της υπόθεσης Λιγνάδη). 
Και εδω είναι το πρόβλημα: Ο εισαγγελέας Σπυρόπουλος, απάντησε αρνητικά στο αίτημα Αγγελή γιά τη συνένωση των δύο δικογραφιών, θεωρώντας ότι, θα καθυστερήσει η υπόθεση, αφού η δικογραφία, την οποία χειριστηκε ο συνέδελφός του κ. Παππάς, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενω η δική του, είναι ακόμη στην αρχή. 
Αυτό είχε αποτέλεσμα   να “παγώσει” η διαδικασία, καθώς μετά τη διαφωνία του εισαγγελέα Σπυρόπουλου στην αίτηση Αγγελή, το θέμα θα επιλύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφανθεί για τη συνένωση ή όχι των δύο δικογραφιών. της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αφαίρεσε παράνομα όλα τα αρχεία της, καθώς επίσης ότι, ήταν ψευδείς οι εναντίον της καταγγελίες, περί παρεμβάσεων “Ρασπούτιν” στο χειρισμό της υπόθεσης Novartis.