Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

"ΟΧΙ" από το Δικαστήριο Λαμίας στην αίτηση Κουφοντίνα


Aπoρρίφτηκε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το δικαστήριο της Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη  Κουφοντίνα, για αναβολή η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, η οποία είχε ζητήσει, να απορριφθεί το αίτημα,  που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, για αναβολή της ποινής του.
Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του.
Επίσης, όπως σημείωσε η εισαγγελέας, και να αναβληθεί η ποινή του, θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.
ΤονΔημήτρη Κουφοντίνα εκπροσωπούν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση του, οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, ζητούσαν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής»,
Οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, έχουν καταθέσει, εκτός  από το αίτημα αναβολής της ποινής, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του και αίτημα να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές Δομοκού.

Ο κ. Σοφός δήλωσε: «Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει».